OD ČETVRTKA, 20. SRPNJA, KRAPINSKE TOPLICE PRETVARAJU SE U SREDIŠTE LJETNE ZABAVE U ZAGORJU

Izložbe, predstave, filmovi, sport i nastupi poznatih glazbenika – Klapa Maslina, Tomislav Goluban, Jinx, Adastra i brojni drugi

Objavljeno: 14.07.2017. zagorjeinternational

Šesti po redu “BadlFest” počinje u četvrtak, 20. srpnja, koncertom klape Maslina u Središnjem perivoju. Ova središnja ljetna kulturno – turistička manifestacija objedinjuje šarolika gastronomska, zabavna, sportska i kulturna događanja, a svoj program će prezentirati od četvrtka, 20., do ponedjeljka, 24. srpnja. Bogat program koji promiče turizam i kulturu održavat će se na više lokacija u trajanju od pet dana, a u Toplice Hotelu predstavio ga je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić. U prigodnom glazbenom programu nastupili su Lana Petrovečki i Antonio Kapusta.
Manifestacija je nastala u sjećanje na Jakoba Badla, koji je daleke 1862. godine izgradio prvo kupalište i tako udario temelje današnjem zdravstvenom turizmu Krapinskih Toplica. U Badlovo vrijeme Krapinske su Toplice bile etablirani srednjoeuropski Kurort koji je uz vrhunsku zdravstvenu skrb i ugostiteljsku ponudu, imao vrlo intenzivan društveni i zabavni život. Inspirirana ozračjem Krapinskih Toplica iz Badlova vremena, kad je za goste lječilišta nekoliko puta tjedno bila organizirana glazba u muzičkom paviljonu, u čitaonici je bio na raspolaganju tisak na četiri svjetska jezika i redovito su se održavale plesne večeri, nastala je manifestacija “BadlFest”.

Badlov žig

U Badlovu čast, Općinska knjižnica Krapinske Toplice ove godine, u suradnji s Filatelističkim klubom Zaboky, organizira izložbu “Tihi glasonoše Hrvatskog zagorja”, koja će javnosti biti predstavljena 20. srpnja, uz glazbenu pratnju Ivane Šoštarko. Izložba nosi i posebnu zanimljivost – sva pošta koja će 21. srpnja otići iz Krapinskih Toplica u svijet, nosit će žig s prepoznatljivim “cilindrom i mustačima” Jakoba Badla. Žig je objavljen na stranicama Hrvatske pošte.
Uz filatelističku izložbu, otvorit će se i izložba zagorskih pejzaža naziva “Oblaci nad Zagorjem”, doktora Josipa Rubesa. Praksu započetu prošle godine, izlaganje umjetničkih skulptura na otvorenom, nastavlja se i na šestom “BadlFestu”, djelima mladih umjetnika Alane Kajfež, Nikole Vudraga i Petra Ćuje, koji svoje skulpture izlažu na travnjaku Toplice Hotela. Ovogodišnji “BadlFest” obilježit će i dva laureata – Puhački orkestar Selno slavi svoj veliki jubilej – svojih prvih 80 godina rada, a Ladislav Prežigalo, koji je rođen u Selnom, a živio je u Krapinskim Toplicama, slavi 50 godina umjetničkog djelovanja. Gospodinu Prežigalu dodijeljena je čast zatvoriti ovogodišnji “BadlFest”, predstavom “Nikad nije prekasno”. Uz predstavu za odrasle, naći će se i zanimljiv dječji program, poput predstave “Lara u svijetu životinja”, a bit će tu i revija filmova s Tabor film festivala. Također, sva događanja će, kao i dosadašnjih godina, popratiti lunapark Semente Rajhard u Aleji kestena.

Ciklus Heferer

U kulturnom dijelu programa održat će se ciklus Heferer u crkvi Presvetog Trojstva. Nastupit će Mario Penzar na orguljama te Branko Mihanović na oboi. Za bogat glazbeni program na vanjskim pozornicama pobrinut će se: Klapa Maslina, Rajko i Barbara Suhodolčan, Tomislav Goluban & Band, La Gef, Fighting Fish, Daddy Cool Band, Adastra, Jinx, Only Friends & Family, Puhački orkestar Selno i Luna band.
Uz sportski program, mini nogometni turnir, turnir odbojke na pijesku, šahovski turnir, rally starodobnih vozila, naći će se i poslastica za svako nepce, Badlov kulinarski kup, koji organizira Toplice Hotel.
S obzirom na to da se sva događanja odvijaju u bolničkom parku te u Aleji kestena, ispred Vodenog parka, uključit će se i Aquae Vivae, produženim radnim vremenom do jedan iza ponoći u subotu, 22. srpnja.
Organizatori manifestacije su Općina Krapinske Toplice i Turistička zajednica općine Krapinske Toplice, u suradnji s općinskim udrugama i institucijama koje svake godine svojim predanim radom obogaćuju program. Na BadlFest ulaz je slobodan, a detaljan program možete pronaći na stranicama Turističke zajednice Krapinske Toplice i na Facebook stranicama “BadlFesta”. Uz bogat i kvalitetan program Krapinske Toplice se pretvaraju u centar ljetne zabave u Zagorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba