NAJAVLJEN BOGAT PROGRAM OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE “JANINE” U LOBORU

LoborFest, koncert Miroslava Škore, Festival amaterskih kazališta i Večer folklora

Objavljeno: 14.07.2017. JJ

Tradicionalnim LoborFestom, u nedjelju, 23. srpnja, počinje manifestacija “Janine”. Nastupit će Fiškali, Štimung, Kajtoneri, Foršus, Zvuci Zagorja, Trio fantastik, Ausswinkl muzikanti, Dravski muzikanti, Jauntal Quintett, Ansambl Juhej, Ansambl Upanje, Trio Utrip i Ansambl Jasmin. Povodom župnog blagdana sv. Ane, održat će se trodnevna duhovna priprema, od 23. do 25. srpnja.

Mimohod udruga

U srijedu, 26. srpnja, u 10.30 sati započinje Mimohod udruga. Svečana sjednica Općinskog vijeća na rasporedu je u 13.30 sati, a održat će se i Janinski sejem i predstavljanje udruga. Sljedeći dan rezerviran je za djecu i mlade, pa će se tako održati pokazna vježba DVD-a Lobor, Dramska sekcija KUD-a Lobor izvest će predstavu “Šumski jelovnik”, HPD “Pusti” Lobor organizira program pod nazivom “Orijentacija u prirodi” i “Čvorologija”, a bit će tu i glazbena, likovna i kreativna radionica, radionica njemačkog jezika te radionica krep papira. Održat će se i sportske igre, a od 20 sati nastupaju Dečki z bregov i Miroslav Škoro.

Večer folklora

U petak, 28. srpnja, KUD Lobor organizira Festival amaterskih kazališta – FAKL, na kojem, uz domaćine, gostuje Dramska udruga “Kaj” iz Grdenaca. Udruga vinara i vinogradara “Kliet” dodijelit će priznanja u sklopu “Vinarijade”, a u 20 sati slijedi nastup Fiškala.
Idućeg dana održava se Večer folklora, na kojoj će gostovati prijateljska kulturno – umjetnička društva iz Jarmine, Laza, Novoga Golubovca, Belca i Hrašćine. U 20 sati nastupaju Barabe. U nedjelju je na rasporedu Večer uz tamburicu i Viteški bal, a manifestaciju zatvaraju Zvuci Zagorja.



IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

Za novu predsjednicu KUD-a Lobor izabrana Suzana Matejaš

Na redovnoj izvještajnoj i izvanrednoj izbornoj skupštini KUD-a Lobor, usvojena su izvješća o radu Društva u prošloj i plan rada za ovu godinu te izmjene Statuta. Redovni izbori u KUD-u trebali su biti sljedeće godine, no do njih je došlo radi ostavke Karoline Martinuš na predsjedničko mjesto, zbog privatnih i poslovnih razloga.
– Veliku zahvalu upućujem svima koji su 1973. pokrenuli rad KUD-a Lobor i vjerujem u kontinuitet kvalitetnog rada društva s novim vodstvom – rekla je dosadašnja predsjednica za Radio Zlatar.
Za novu predsjednicu izabrana je Suzana Matejaš, za dopredsjednicu Nikol Kostanjevečki, za tajnicu Ana Rihtarić i blagajnicu Sandra Đurinec. Uz njih, u Upravni odbor KUD-a ušle su Dubravka Soić Horvat, Marija Rihtarić i Katarina Plancutić; za članove Nadzornog odbora izabrani su Jurica Plašć, Igor Krajnik i Verica Bolfek te u Sud časti Tanja Šuti, Karlo Hendija i Nikolina Beljak. Nova predsjednica zahvalila je prisutnim članovima na ukazanom povjerenju te pozvala sve da zajedničkim radom još više doprinesu u budućnosti. Sljedeće aktivnosti društva vezane su uz organizaciju i sudjelovanje na tradicionalnoj loborskoj manifestaciji “Janine”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba