Kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini održan 16. Zagorski triatlon

FOTOGALERIJA: Prvaci Hrvatske u sprint triatlonu Luka Paliska i Željka Šaban – Miličić, Zagorci Matija i Marija Lukina odlični treći

Objavljeno: 05.07.2017. Alen Brodar

Kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini održan je 16. Zagorski triatlon, pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu za 2017. godinu.
Glavna utrka je bila sprint triatlon, koja uključuje 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i pet kilometara trčanja.
Plivački dio utrke održao se na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim dijelom utrke, trčanjem.

Odlični Zagorci

Pobjednik utrke i prvak Hrvatske za 2017. godinu u sprint triatlonu je Luka Paliska iz TK Pula, drugi Luka Dumančić iz TK Petar Zrinski, a treći je bio domaći predstavnik Matija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica.
Od ostalih članova iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica, Lovro Borovec bio je 24., Vjeran Skupnjak 25., Ivan Miškulin 48., Mario Mak 52. te Nino Burek 58.
Kod žena prvo mjesto i naslov državne prvakinje osvojila je Željka Šaban – Miličić iz TK Swibir, druga je bila Tea Miloš iz TK Pula, a treća domaća triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica. Iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica nastupila je još i Ivana Lukina koja je zauzela odlično šesto mjesto u ukupnom poretku.

Najbolje štafete

U sprint triatlon utrci također su se natjecale i štafete, od kojih je najbrža bila ekipa “Tim Olimp”, u sastavu Karlo Iljaš, Emilo Androić, Dražen Dinjar.
Prije glavne utrke, nastupali su i najmlađi u utrci aquatlon, početnici A i B, koji su plivali 100 metara i trčali 500 metara te kadeti, koji su plivali 375 metara, a trčali 1400 metara.
Nakon sprint triatlon utrke održana je i promotivna utrka djece u trčanju.

 

FOTO: Triatlon Klub “Rudolf Perešin” Gornja Stubica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba