Započeo 4. Bistrički zvukolik

Natjecanje 40 mladih glazbenika, dodjela posebnih nagrada i dva koncerta

Objavljeno: 05.05.2017. zagorjeinternational

U organizaciji udruge “Svesvir”, u “Bluesun hotelu Kaj” u Mariji Bistrici počeo je 4. “Bistrički zvukolik”, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika. Prvog dana natjecalo se 40 mladih glazbenika u tri najmlađe dobne kategorije. U kategoriji rođenih 2008. godine i mlađi, prvo mjesto osvojio je Bruno Bilić na saksofonu, druga je bila Larisa Legčević na harmonici, a treći Filip Farago na violini. U kategoriji 2006. godište i mlađi, najbolje ocjene suda dobila je Eva Jandrašek na violončelu, drugi je bio Daren Pavletić na saksofonu, a treća Lucija Šarić na klaviru.

Hrvatsko društvo skladatelja

U kategoriji 2004. godište i mlađi, pobijedila je Antonela Glavić na harmonici, drugo mjesto pripalo je Marku Tomasiću na klaviru i treće Anti Jakovljeviću na harmonici. Dodijeljeno je i nekoliko posebnih nagrada. Posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora dobili su Bruno Bilić na saksofonu i Antonela Glavić na harmonici. Posebnu nagradu za najmlađeg natjecatelja dobio je violinist Filip Farago, posebnu nagradu EPTA-e (European Piano Teachers Association) za najbolju klavirsku izvedbu u svih devet kategorija Lucija Šarić, posebnu nagradu Hrvatskog društva flautista za najbolju flautističku izvedbu u svih devet kategorija Karla Kadović, posebnu nagradu za najbolju izvedbu vlastite skladbe Juraj Galoić na gitari i Marko Tomasić na klaviru, te posebnu nagradu ESTA-e (European String Teachers Association) za najbolju gudačku izvedbu u svih devet kategorija Antonija Jegić na violini i Eva Jandrašek na violončelu.

Komorni sastavi

Prvi je dan završio koncertnom zlatnih natjecatelja u prve tri kategorije, kao i koncertom članova stručnog ocjenjivačkog suda. Natjecanja se nastavljaju danas, kada će u preostalih šest kategorija nastupiti još 40 prijavljenih solista, kao i 14 komornih sastava, koji su ove godine po prvi puta u natjecanju, a natječu se u tri kategorije. Danas i sutra u 20 sati u Bazilici Majke Božje Bistričke na rasporedu su još dva koncerta članova stručnog ocjenjivačkog suda, a u nedjelju po završetku natjecanja u 18 sati, u “Bluesun hotelu Kaj” na rasporedu je koncert zlatnih solista i komornih sastava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba