Ministarstvo graditeljstva

Novih 1,85 milijuna kuna za 19 zagorskih gradova i općina

Objavljeno: 07.04.2017. mladenmandic

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, nakon javnog poziva, odobrilo je 366 zahtjeva, od ukupno pristiglih 779, za realizaciju konkretnih projekata hrvatskih općina i gradova, namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu. Iz državnog proračuna za to je namijenjeno 40 milijuna kuna.
U Krapinsko – zagorskoj županiji, najviše odobrenih zahtjeva bilo je za održavanje, modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Zagorski gradovi i općine sveukupno su dobili 1.856.000 kuna. Tako je za modernizaciju javne rasvjete na području Budinščina odobreno 70 tisuća kuna, za održavanje groblja i javnih površina te drugu fazu izgradnje čekaonice, parkirališta i tržnice u Desiniću 180 tisuća kuna, u Donjoj Stubici je za unapređenje komunalnog standarda i izradu projektne dokumentacije za reciklažno dvorište odobreno 80 tisuća kuna, a Klanjcu za unaprjeđenje komunalnog standarda i nabavu cisterne za pražnjenje septičkih jama, 57 tisuća kuna.

Ceste, igrališta, rasvjeta, groblja…

Nadalje, Krapini je za održavanje javnih površina i uređenje i opremanje dječjih igrališta odobreno 150 tisuća kuna, Krapinskim Toplicama za javnu rasvjetu 120 tisuća, Mariji Bistrici za javnu rasvjetu uz šetnicu 100 tisuća, Velikom Trgovišću za održavanje groblja, mrtvačnicu i polje urni uz groblje u Velikoj Erpenji također 100 tisuća, a Zagorskim Selima za održavanje groblja i nabavu rashladnog odra za mrtvačnice u Zagorskim Selima i Poljani Sutlanskoj, 50 tisuća kuna. Đurmancu je za održavanje i presvlačenje nerazvrstanih cesta odobreno 170 tisuća kuna, Hrašćini za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste Huciki – Kovačičeki 100 tisuća, Kraljevcu na Sutli 21 tisuća kuna, Maču je za održavanje nerazvrstane ceste prema crkvi odobreno 180 tisuća, Mihovljanu za nerazvrstane ceste 150 tisuća, Novom Golubovcu za održavanje nerazvrstanih cesta 150 tisuća, Pregradi za uređenje nastavka ulice Adolfa Thierryja prema naselju Kolarija 70 tisuća, Stubičkim Toplicama za održavanje nerazvrstane ceste – odvojak Ulice Ljube Babića Đalskog 50 tisuća, Tuhlju za ceste 50 tisuća kuna i Zaboku za ceste i tekući projekt izrade geodetskih snimaka i parcelacijskih elaborata, osam tisuća kuna.

U četiri mjeseca 40 milijuna kuna

– Do sada je preko Ministarstva regionalnog razvoja, zdravstva i kulture, u nepuna četiri mjeseca ove godine, u Krapinsko – zagorsku županiju za županijske projekte, projekte zdravstvenih institucija, lokalne samouprave i obnovu sakralnih i kulturnih spomenika, došlo gotovo 40 milijuna kuna. Ovaj natječaj i ovaj novac samo su nastavak toga. Vlada kroz svoj rad razumije ravnomjeran regionalni razvoj, priprema projekte i sve ide bolje nego smo mogli očekivati. Svi zajedno moramo nastaviti istim tempom – rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba