Unatoč zabrani Vlade RH

Porezna uprava namjerava zaposliti novih 98 ljudi!

Objavljeno: 06.12.2016. mladenmandic

Kako bi proveli poreznu reformu, koja uključuje i izmjene 15 zakona, hrvatska Porezna uprava u ispostavama diljem Hrvatske namjerava zaposliti čak 98 ljudi. Kako piše Jutarnji list, uglavnom se traže referenti koji bi se bavili poslovima kao što je utvrđivanje poreza na dobit, dohodak i promet nekretninama, zatim sudskim presudama, naplatom i ovrhama, ali bit će i dodatnog posla za nove informatičare u informacijskom i komunikacijskom sustavu.

Natječaj osam dana

Na natječaj, koji je raspisan 30. studenoga, svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u roku od osam dana. Ispune li sve uvjete, bit će pozvani na testiranje, koje se sastoji od pismene provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata te intervjua s članovima Komisije za provedbu javnog natječaja.
Na upit zašto Porezna uprava zapošljava tako veliki broj službenika, iz Porezne uprave dobiven je jedino neslužbeni odgovor da je procedura za pokretanje natječaja bila pokrenuta ranije i da je Ministarstvo uprave dalo odobrenje za njegovo raspisivanje.

“Jedan za dva”

Također, u Ministarstvu financija, u čijem sastavu djeluje Porezna uprava, ističu da su se pritom držali principa “jedan za dva”, što znači da se zapošljava jedna nova osoba, nakon što su se upraznila dva radna mjesta zbog odlaska državnih službenika u mirovinu. Budući da je bivša Vlada donijela odluku kojom se zabranjuje novo zapošljavanje službenika i namještenika u javnim službama, te je ono prema toj odluci moguće samo iznimno, prije raspisivanja javnog natječaja, javne službe morale su dobiti suglasnost nadležnih ministarstava. Međutim, u kategoriji onih koji su smanjili broj zaposlenih, nije bila Porezna uprava. U njoj je radilo 4098 ljudi, 46 više nego krajem 2015. godine. Ipak, kada se gleda višegodišnje razdoblje, vidljivo je kako danas imamo ipak nešto manje zaposlenih poreznih službenika. Naime, početkom 2013. godine, u Poreznoj upravi radilo je 4298 ljudi, njih 200 više nego danas.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba