Pomoć poljoprivrednim udrugama

Izdvojeno više od 95 tisuća kuna za stjecanje novih znanja

Objavljeno: 28.11.2016. mladenmandic

Danas su u Krapinsko – zagorskoj županiji potpisani ugovori s poljoprivrednim udrugama za financiranje projekata i programa udruga koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, s ciljem unapređenja proizvodnje članova poljoprivrednih udruga te stjecanja novih znanja na području poljoprivredne proizvodnje. Iz proračuna Krapinsko – zagorske županije, za tu namjenu izdvojeno je 95.593 kune.

Devet udruga

Novce su dobili: Savez pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije, za promociju zagorskog bagremovog meda i sudjelovanje na sajmovima i edukaciji pčelara – 11.606 kuna, Udruga “Strojni prsten Simentalac Hrvatskog zagorja” – 19.838 kuna, Udruga “Vino Zagorja” – 13.580 kuna, za sudjelovanje na sajmovima. Udruga pčelara Krapina dobila je 1050 kuna za posjet pčelarskom sajmu u Sloveniji “Apislovenija”, Udruga vinogradara Marija Bistrica 11.500 kuna za studijsko putovanje i posjet vinarijama u Drnišu i Pelješcu, Udruženje seljaka iz Donje Stubice 15.300 kuna, za stručnu edukaciju u južnom Tirolu. Udruga vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina Sveti Martin iz Jesenja, dobila je 6400 kuna za edukacijski izlet u Mađarsku, a Udruga vinogradara i vinara “Radobojski pajdaš” dobila je 7317 kuna za strukovnu ekskurziju u Vukovarsko – srijemsku županiju i posjet poduzeću “Iločki podrumi”. Udruga vinogradara “Brajda” dobila je devet tisuća kuna za edukativni posjet Đakovačkoj vinskoj regiji.

Stručna edukacija

Zvonko Berić, predsjednik Udruge “Strojni prsten”, rekao je kako je pet proizvođača s područja Kraljevca na Sutli kupilo stroj za sijanje žitarica, vrijedan 45 tisuća kuna, koji će međusobno izmjenjivati pri sjetvi. Dobiveni će pak novac od Županije iskoristiti za stručnu edukaciju ljudi na tom stroju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba