Izbori u SDP-u  

Siniša Hajdaš Dončić: U drugom krugu zagorski SDP će otvorenu podršku dati Davoru Bernardiću 

Objavljeno: 20.11.2016. mladenmandic

Nakon 91 posto obrađenih rezultata za izbor predsjednika stranke, predsjednik Središnje SDP-ove izborne komisije Vedran Lendić objavio je kako je na izborima glasovalo 49,72 članica i članova SDP-a, a nevažećih listića je bilo 0,25 posto. Daleko najveći broj glasova dobio je Davor Bernardić – 7924 glasa ili 46 posto. Slijedi Ranko Ostojić s 3926 glasova ili 22,79 posto, Orsat Miljenić s 3010 glasova ili 17,47 posto, Tonino Picula s 1957 glasova ili 11,36 posto, Karolina Leaković s 206 glasova ili 1,20 posto, Gordana Sobol s 166 glasova ili 0,96 posto i Vesna Škulić s 36 glasova ili 0,21 posto. Budući da u prvom krugu nitko nije dobio natpolovičnu većinu SDP-ova članstva, u drugi krug izbora koji će se održati iduće subote 26. studenog, ići će Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

 U Zagorju pobijedio Miljenić 

Predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao nam je jutros kako je u Krapinsko – zagorskoj županiji na izbore izašlo 55 posto članstva, odnosno ukupno 644 člana SDP-a.

Što se tiče samo rezultata za Krapinsko – zagorsku županiju Orsat Miljenić dobio je najviše – 37 posto glasova zagorskih esdepeovaca, Davor Bernardić 34 posto, Tonino Picula 16 posto, a Ranko Ostojić devet posto. Pitali smo ga kako to da je Orsat Miljenić u Zagorju dobio tako mali postotak glasova, unatoč tome što je imao podršku zagorskog SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić nam je odgovorio kako to nije istina.

Zagorci mogli slobodno birati 

– Članstvo širom Hrvatske je glasalo tako kako je glasalo. Nije istina da je zagorski SDP podržavao bilo od kojeg kandidata, odnosno kandidatkinja, već sam samo ja osobno podržao Orsata Miljenića. Zagorski SDP-oci mogli su slobodno po svojoj volji izabrati bilo kojeg od kandidata. Mislim da je sada nakon prvog kruga potpuno jasno da će u sljedećem razdoblju Davor Bernardić postati novi predsjednik SDP-a. Ipak, sada u drugom krugu, za razliku od prvog, zagorski SDP otvorenu podršku dat će Davoru Bernardiću – rekao nam je predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Na upit kako to da će sada podržati Bernardića, kad je on na unutarstranačkim SDP-ovim izborima početkom travnja, otvoreno podržavao Zlatka Komadinu, protivnika Zorana Milanovića, za kojeg su se mahom opredjeljivali zagorski SDP-ovci, rekao je kako su se odlaskom Milanovića, posljednjih mjeseci mnoge stvari u SDP-u izmiješale. No, poručio je na kraju Hajdaš Dončić, kako se ipak nada da će nakon izbora svi složno stati iza novoizabranog predsjednika, kojeg će podržati većina SDP-ovaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba