Hrvatska zajednica županija

Čelnici županija raspravljali o prijedlogu izmjena financiranja jedinica lokalne i područne samouprave

Objavljeno: 11.11.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županije, koja je održana u četvrtak u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru. Župani su raspravljali o jednom od prijedloga nove Vlade o izmjenama financiranja jedinica lokalne i područne samouprave, koje bi trebale stupiti na snagu u siječnju 2017. godine.

Odustali od projekata

– Situacija je puno ozbiljnija dugoročno gledajući. Bojim se da nećemo imati iz izvornih prihoda sredstva za financiranje EU projekata i to će se dogoditi svima. Upravo zbog toga, radeći na proračunu za 2017. godinu, morali smo odustati od nekoliko odličnih i kvalitetnih projekata – rekao je župan Kolar.
Čelnici županija naglasili su kako su, s obzirom na dosadašnju praksu, oprezni oko ukidanja dijela prihoda iz poreza na dohodak, što će znatno smanjiti proračune gradova i županija.

Veliki oprez

– Nema razloga da ne vjerujem ministru Mariću, koji tvrdi da će nam sve neprihodovano iz dohotka biti vraćeno iz drugih izvora, no s obzirom na dosadašnju praksu, izražavamo veliki oprez jer očekujemo dobiti konkretne podatke iz kojih izvora, na koji način i kojom dinamikom će sredstva biti namaknuta u županijske proračune – izjavio je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk.
Na kraju sjednice, članovima Izvršnog odbora predstavljeno je istraživanje medijske slike po županijama, rad Hrvatskog centra za razminiranje te Hrvatsko nacionalno vijeće u Vojvodini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba