Veliki jubilej tuheljskih lovaca

Lovci LU Srndać proslavili svoj 70. rođendan

Objavljeno: 08.11.2016. mladenmandic

Lovačka udruga Srndać iz Tuhlja u subotu je proslavila 70. obljetnicu osnutka. Proslava je započela nastupom kuburaške Udruge “Munja” Tuhelj te svečanim mimohodom okupljenih lovačkih udruga, nakon čega je u tuheljskoj Župnoj crkvi održano misno slavlje koje su predvodili tuheljski župnik Dragutin Šengula i župnik iz susjedne župe Velika Erpenja Ivan Režek. Svetu misu uveličala je glazba Tuheljskih hornista, članova PO “Lipa”, koji su ovom prigodom izveli svoj premijerni nastup.

Više od sto uzvanika

Na svečanoj sjednici, koja je održana u prostorima DVD-a, okupila se više od stotinu uzvanika, među kojima su bili i župan Željko Kolar, zamjenik načelnika Tuhlja Mladen Hercigonja, načelnik Kumrovca Dragutin Ulama i brojne lovkinje i lovci te predstavnici prijateljskih udruga. Zagorski župan Željko Kolar istaknuo je da su kao županija iskoristili zakonsku mogućnost i produžili zagorskim lovačkim udrugama koncesiju na još desetak godina po istoj cijeni te su jedna od rijetkih županija koja kompletnu koncesiju koju dobivaju vraća natrag udrugama preko Lovačkog saveza, s ciljem uzgoja i zaštite divljači. Kako je istaknuo predsjednik Mladen Tušak, Udruga danas broji 49 aktivnih članova te četiri počasna člana. Djeluje na lovištu koje obuhvaća 3250 hektara zemljišta, koje pokriva gotovo cijelo područje općine Tuhelj, te dijelom općine Kumrovec. Tijekom 70 godina, kroz društvo je prošlo stotinjak članova koji su svojim radom ostavili veliki trag u Udruzi.

Brojna priznanja

Podijeljena su i prigodna priznanja. Priznanja za deset godina rada primili su Danijel Haramina, Dražen Jakopčević, Vladimir Bat, Rene Studer, Siniša Švigir, Marko Tramišak, Tomas Žnidarec i Stjepan Pocedić, za 15 godina Branko Gorup, Željko Hercigonja, Josip Iveković, Gabrijel Kolman, Josip Orajić i Josip Tušak. Za 20 godina Branko Ilić, Vinko Iveković i Mladen Tramišak, za 25 godina Josip Ilić, Ivan Ljubić, Branko Škvorc, Zlatko Šoštar, Josip Tramišak i Mladen Tušak, za 30 godina rada Ivan Krizmanić, Franjo Pocedić, Vjekoslav Šivak, Dragutin Tkalčić i Josip Žnidarec, za 35 godina rada Ivica Ratkajec, Stjepan Jakopčević i Dragutin Penezić, za 45 godina Franjo Jug i Josip Pleško. Zahvalnice za dugogodišnji angažman i članstvo u Udruzi dobili su Vlado Kunšt za 55 godina rada te jedan od osnivača, još uvijek aktivni član udruge, 91-godišnji Juraj Sporiš, koji je obilježio 70. godišnjicu lovstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba