U spomen na časnika HV-a

U Petrovskom održan Treći memorijalni turnir u belotu “Ivan Podgajski”

Objavljeno: 08.11.2016. mladenmandic

U organizaciji ogranka UDVDR podružnice Krapinsko – zagorske županije, Kluba branitelja ogranka Krapina i Kluba branitelja Petrovsko, u prostorijama DVD-a Petrovsko u subotu je, u spomen na prerano preminulog časnika Hrvatske vojske Ivana Podgajskog, održan Treći memorijalni turnir u belotu.

Pehar i medalje

Na pozivnom turniru natjecalo se 29 natjecateljskih parova, koje je činilo 58 prijatelja i štovatelja Ivana Podgajskog te njegovih suboraca iz 103. brigade HV-a. Najuspješnijima su se pokazali Stjepan Lešković i Zdravko Grden, koji su osvojili pehar i zlatne medalje. Pehar za drugo mjesto i srebrne medalje dodijeljeni su Ivici Šanjugu i Josipu Menjačkom, dok je pehar za treće mjesto i brončane medalje pripale Miloradu Sekušaku i Mladenu Boršiću. Turnir je otvorila pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić, a sve sudionike Memorijala pozdravio je i načelnik Petrovskog Ivan Šanjug te predsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko – zagorske županije Stjepan Pavliša.

Položeni vijenci

Na početku Memorijala, svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje odana je počast, a nakon otvorenja, na grobu pokojnog Ivana Podgajskog na mjesnom groblju u Petrovskom položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Održavanje turnira organizacijski i financijski su pomogli Općina Petrovsko, OMCO Croatia, Ministarstvo hrvatskih branitelja, FINA RH, G. P. Špiljak, Mužek Kaminko d.o.o., Print centar Krapina, Vetropack Straža Hum na Sutli i drugi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba