“Krijesnica” je u 20 godina zagorsko glazbeno stvaralaštvo obogatila sa 650 novih skladbi

Objavljeno: 25.10.2016. Jelena Jazbec

U krapinskoj Festivalskoj dvorani, u organizaciji Radija Hrvatsko zagorje Krapina, održan je 20. po redu Zagorski glazbeni festival “Krijesnica”. Nastupili su Kavaliri, Tamburaški sastav “Krijesnice”, Siniša Miklaužić, Klapa Kmeti, Kristina Anđelka Đopar, Ženska vokalna grupa “Lire” i tamburaši KUD-a Đurmanec, Andrija Kos i Tamburaški sastav “Zlatni trzaj”, Ivan Brezni i KUD “Klaruš” Maruševec, AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, Klapa Bjelovar, Siniša Belošević, Vokalno instrumentalni sastav “JOKS” i Vokalni sastav “Stari pajdaši”, Srečko Blažičko, Dario Došlić i prijatelji Krijesnice.

Zahvale – grafike

“Krijesnica” je zagorsko glazbeno stvaralaštvo u proteklih 20 godina obogatila sa 650 novih skladbi, a ove godine podarila je 13 novih. U sklopu programa, podijeljene su i prigodne zahvale – grafike priznatog umjetnika Stjepana Đukića Pište: Davoru Totoviću i Toniju Eteroviću, koji su u tonskim studijima od prve “Krijesnice” pomogli produkciju skladbi Festivala; posthumno dr. Marijanu Jergoviću, koji je podario “Krijesnici” ukupno 31 skladbu; Zorici Klinžić, čiji su stihovi do sada 16 puta uglazbljeni, te Kavalirima, koji su nastupili na svakoj “Krijesnici“, te vršnjacima “Krijesnice“, koji će ovu godinu pamtiti po obilježavanju svojih prvih 20 godina.

Grad i Županija

Za podršku “Krijesnici”, zahvale su dobili i Grad Krapina te Krapinsko – zagorska županija, a preuzeli su ih gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba