Dječji tjedan u Pregradi

Mališani puštali balone, bili kod gradonačelnika, posjetili Mozgaonicu i adrenalinski park na Bundeku

Objavljeno: 16.10.2016. mladenmandic

 

Radionicom ” Zašto pas, zašto pomagač” održanoj u Gradskoj knjižnici, u Pregradi je završeno obilježavanje Dječjeg tjedna. Dječji tjedan pod motom “Ljubav djeci prije svega” obilovao je nizom aktivnosti posvećenih djeci, njihovim pravima, obvezama, igranju, druženju, građanskim dužnostima i onom najvažnijem – ljubavi prema najmlađima.

Društvene igre

Tjedan posvećen najmlađima službeno je otvorio dječji gradonačelnik Leo Filipčić puštanjem balona s porukama. Nakon toga zajedno je s članovima Dječjeg gradskog vijeća posjetio Dječji vrtić “Naša radost” gdje su s djecom proveli vrijeme igrajući društvene igre. Mališani iz vrtića “Naša radost” bili su i u posjetu gradonačelniku Marku Vešligaju. Zajedno su odigrali nekoliko igara, među kojima je najzanimljivija bila igra sortiranja otpada, a održana je i kratka press konferencija na kojoj su mališani postavljali pitanja gradonačelniku.

Posjet djeci u Nazorovoj

Za učenike OŠ Janka Leskovara organizirana je i terenska nastava u Zagrebu u sklopu koje su članovi Dječjeg gradskog vijeća posjetili djecu smještenu u Dječjem domu u Nazorovoj ulici, dok su daroviti učenici od četvrtog do sedmog razreda sudjelovali na interaktivnom predavanju na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga koje je održala dr. sc. Željka Krsnik. Svi zajedno su nakon toga posjetili i Mozgaonicu gdje su imali priliku igrati kreativne, zabavne i stimulativne igre. Terenska nastava završena je posjetom adrenalinskom parku na Bundeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba