Skupština TZ Marije Bistrice

Realizirani mnogi programi, a turistički pokazatelji sve bolji

Objavljeno: 16.10.2016. mladenmandic

U Vinariji Micak održana je sjednica Skupštine Turističke zajednice Marije Bistrice. U izvješću o radu u prvih šest mjeseci istaknute su brojne aktivnosti – Bistrički fašinek, Vincekovo na Vinskom Vrhu i Ljeto u Mariji Bistrici. Novitet u turističkoj ponudi Marije Bistrice je i “Mjesec bistričkih štrukli” u kojem su sudjelovali svi bistrički ugostitelji. Od ove godine ponovo je organizirana i akcija ocjenjivanja i nagrađivanja najljepše uređenog okoliša pod novim nazivom “K suncu prosi svaka roža”.

Projekt ROK4

Uspješno je priveden kraju i EU projekt ROK 4, čija ukupna vrijednost iznosi 175.268 eura, od čega 85 posto financira EU. Nakon završetka projekta, u vlasništvu TZO Marija Bistrica ostali su edukativni program za radionice starih zanata te video zapisi i brošure. TZO Marija Bistrica aktivno sudjeluje i u projektu “Centar za posjetitelje Marija Bistrica” posebice očuvanja umijeća svjetski prepoznate kulturne baštine – dječjih drvenih igračaka i licitara uvrštenih na UNESCO-vu listu Prijavljeni su i projekti na natječaje koje raspisuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Krapinsko – zagorska županija – Advent u Mariji Bistrici i “rebrandiranje” Marije Bistrice, a tu je i suradnja sa ZARA-om u sklopu prekograničnog projekta “RIDE & BIKE” čiji je rezultat postavljena pametna klupa koja se napaja solarnom energijom, a služi za punjenje mobitela i povezivanje na besplatnu WI-FI mrežu.

Najviše turista iz Koreje

Bilježe se i sve bolji turistički rezultati. Tako je u prvih devet mjeseci zabilježeno 15.349 noćenja, a bilježi se i sve veći broj stranih turista među kojima prednjače oni iz Južne Koreje i Njemačke. Što se tiče financijskih pokazatelja, u 2016. godini planirani su prihodi u visini od 841.600 kuna, a u prvih šest mjeseci ostvarenje je 41,31 posto odnosno 347.626,58 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba