Dragan Bakliža:

S Upravom Aerodroma nemamo nikakvih nesuglasica, a sada nam se prijeti iseljenjem

Objavljeno: 26.09.2016. zagorjeinternational

Na članak iz 165. broja naših digitalnih novina, koji je dan kasnije objavljen i na portalu, o tome kako je Županija raspisala javni poziv na iskaz interesa za Krapinsko – zagorski – aerodrom d.o.o., pod nazivom “Pilot Milivoj Haberle: Bojim se da su nadanja da bi netko mogao uložiti 40 milijuna kuna samo nečija fantazija”, osim direktorice Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandre Mičin, reagirao je i Dragan Bakliža iz Aerokluba Zabok.
– Nakon objavljenog teksta, udruzi “Zagorski aeroklub” Gubaševo najavljeno je rješenje o raskidu sporazuma uz suspenziju i prijetnja odlukom trajnog izbacivanja zrakoplovnih sredstava i kompletne tehnike s klupskom administracijom tj. iseljenje iz prostora od strane Uprave i vlasnika Krapinsko – zagorske županije – napisao je Dragan Bakliža.

Klauzula u ugovoru

– Nemamo apsolutno ništa protiv modernizacije i kvalitetnije infrastrukture, međutim, nikome ne bi bilo u interesu da se ulaskom koncesionara ili strateškog partnera, klub izbaci ili ostane s “druge strane ograde”. Zagorski aeroklub i AK Krapina je jedan od idejnih začetnika i inicijatora osnivanja turističko – sportsko rekreativnog aerodroma Zabok – Gubaševo uz KZŽ, Grad Zabok i Krapinu te općine Krapinske Toplice, Petrovsko, Sveti Križ Začretje, Đurmanec. Već 17 godina pokušavamo riješiti naš temeljni status od početne zamisli da se na našem aerodromu pozicioniramo unutar njegovih gruntovnih granica. Naš stav je da, ako se aerodrom da u koncesiju, postavi klauzula u ugovor s koncesionarem ili strateškim partnerom, te da ga se obveže da Zagorski aeroklub koristi sve operativne i pomoćne sadržaje za školovanje novih sportskih pilota i sportsko trenažno letenje. U tom dijelu prihoda i financiranja od strane strateškog partnera se Županija i Grad Zabok odriču prihoda. Također se Zagorskom aeroklubu isključivo unutar aerodroma odobrava i prostor omeđen sa četiri točke, gdje bi se mogao postaviti klupski hangar, kako bismo mogli nastaviti s našim aktivnostima vezanim uz edukaciju mladih pilota. Što se tiče operativne letačke suradnje Zagorskog aerokluba s upravom KZA Zabok – Gubaševo, nemamo nikakvih nesuglasica.

Očistili aerodrom

Zagorski aeroklub je bio dugogodišnji član skupštine KZA Zabok – Gubaševo te je stručnim znanjem članova aktivno i konstruktivno sudjelovao u kreiranju strukture i organizacije aerodroma. Članovi kluba su građevinskom mehanizacijom očistili cijelu površinu aerodroma od prisutnog raslinja i iskrčili panjeve drveća na površini od 200 tisuća četvornih metara, što je na neki način zaboravljeno, te do današnjeg dana nije dogovoren “plac” za klupski hangarski smještaj zrakoplova – napisao je među ostalim u svom reagiranju Dragan Bakliža.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba