“Rujanski rat” u Šibeniku

Srele brutal Team porazio konkurenciju osvojivši devet zlata, pri čemu su oborena četiri nacionalna rekorda

Objavljeno: 25.09.2016. Alen Brodar

Oroslavski powerlifting Srele brutal Team nastupio je u subotu na međunarodnom natjecanju u Šibeniku “Rujanski rat”, na kojem su među 60-ak natjecatelja iz devet klubova osvojili devet zlata i pritom oborili četiri hrvatska rekorda. Tako je svih devet “brutalaca” koji su podigli najavljene težine osvojilo zlata, dok ruke desetog koji je nastupio, predsjednika i osnivača kluba Srećka Martinića Sreleta, zbog ozljede ramena koju vuče već duže vrijeme, nisu izdržale. Trebao je to biti veliki povratak Sreleta, koji je najavio novi rekord uoči Šibenika, no ozljeda je nažalost ipak bila jača od najjačeg Zagorca.

Povreda i loš dan

– Ja nisam imao rezultat, znači “no lift”, a trebao je to biti moj peti rekord, i to onako opušteno, kao na treningu. Jednostavno, povreda i loš dan učinili su svoje. Nakon prvog dizanja od 185 kilograma osjetio sam bol prilikom spuštanja i nisam mogao dići. Izašao sam još na drugi pokušaj, no nije išlo, pa sam treći odustao, nije imalo smisla. No to je sport, idemo dalje, rekao nam je Srele te pohvalio svoje natjecatelje koji su se ponovno pokazali najboljima.
Petar Francki je tako u kategoriji open do 120 kilograma osvojio prvo mjesto i novi rekord kategorije, podigavši 207 kilograma, čime je postao apsolutno najbolji senior natjecanja. Ružica Martinić je u kategoriji do 57 kilograma bila najbolja i postavila je novi rekord kategorije od 67,5 kilograma.
– Rekord je rekord i nemam tu što dodati, osim da moja Ruška zbog povrede ramena koju vuče, cijeli srpanj i pola kolovoza nije trenirala zbog povrede. U stvari je imala loš dan, a bila je apsolutno najbolja natjecateljica. Mogu samo reći bravo komentirao je Srele.
Mladen Vrančić Lež osvojio je pak prvo mjesto u kategoriji master 2 do 83 kilograma, podigavši novi rekord od 122,5 kilograma. Andrea Petrek, juniorka do 57 kg bila je najbolja, podigavši rekordnu težinu od 66 kilograma.
– Pohvalio bih i našeg malog, ali malog samo po godinama, odličnog Bornu Čička, koji je u kategoriji do 83 kilograma osvojio prvo mjesto s podignutih 100 kilograma. Zatim, kadet Nikola Rak je u kategoriji do 93 kilograma osvojio prvo mjesto s podignutih 125 kilograma, a junior Lovro Gmaz je u kategoriji do 83 kilograma bio najbolji s podignutih 132,5 kilograma – rekao je Srećko Martinić Srele.
Boris Gregorina iz Oro Gyma je u kategoriji master 2 do 93 kilograma osvojio prvo mjesto podigavši 142,5 kilograma, a Siniša Križan je u kategoriji master 1 do 83 kilograma porazio konkurenciju s podignutih 135 kilograma.

Povratak u Zadru

– Čestitke još jednom mojim natjecateljima. U Zadru je sredinom prosinca Državno natjecanje i idemo to odraditi opet ovako dominantno i na najjače. Naravno, i ja moram zaliječiti povredu, jer za sebe ne priznajem nikakav rezultat osim rekorda uz prvo mjesto. Hvala svima koji na bilo koji način pomažu radu kluba, ljudima koji prate i podržavaju naš rad. Srele brutal Team je i dalje daleko najbolji bench press klub u Hrvatskoj, zahvalivši Powerlifting klubu Šibenik na organizaciji te poželjevši dobrodošlicu novom klubu GIB GIB iz Zagreba i novom klubu iz Vrbovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba