Hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

Beljak: Bit ćemo prava opozicija koja neće gledati vlastiti interes

Objavljeno: 19.09.2016. mladenmandic

Pred desetak tisuća vjernika, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, održano je 11. hodočašće Hrvatske seljačke stranke. Na prostoru crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca, misu je predvodio rektor Svetišta MBB-e, mons. Zlatko Koren, a nastupila je i Klapa Bistrica. Prije mise, već tradicionalno, u Bluesun hotelu Kaj održana je i press konferencija. Predsjednik Krešo Beljak je rekao kako će, bez obzira na brojne natpise u zadnje vrijeme o rasulu stranke, HSS i dalje djelovati jedinstveno.

Sto dana prilagodbe

– Imamo pet mandata u Saboru, dobili smo novu priliku i znat ćemo je iskoristiti – istaknuo je Beljak, kojem su društvo pravili članovi predsjedništva i saborski zastupnici HSS-a.
– Mi nismo dobili izbore, dobili su ih HDZ i MOST i ja im čestitam i želim da što prije sastave stabilnu Vladu. Mi ćemo im dati sto dana prilagodbe, a nakon toga bit ćemo prava opozicija, koja će aktivno djelovati, ne gledajući vlastiti interes, nego interes Republike Hrvatske – rekao je Beljak, potvrdivši da su Marijana Petir i Darko Koren i dalje suspendirani, no da je ukupni broj suspendiranih pao ispod 40.

Idejna začetnica

Nakon press konferencije, Beljak je ispred Bluesun hotela Kaj pozdravio i hodočasnike. Predsjednica HSS-a Vlasta Hubicki, koja je i idejna začetnica hodočašća, nije bila uz čelništvo stranke, no nije ga ni propustila. Nakon boravka kod hotela, povorci se priključila na središnjem bistričkom trgu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba