Otvoreni 47. “Dani kajkavske riječi”

“Tu v Belcu sme doma”

Objavljeno: 19.09.2016. mladenmandic

U Belcu su jučer otvoreni 47. Dani kajkavske riječi, cjelodnevnim događanjima i programom pod nazivom “Tu v Belcu sme doma”, koji su pripremile belečke udruge, OPG-ovi i Osnovna škola. Svečanost otvorenja, uz prigodni program, održana je u vrtu DVD-a Belec, a manifestaciju je otvorio zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak, u pratnji zamjenice gradonačelnika Jasenke Auguštan Pentek.
U Donjoj Batini, pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Zlatara održali su atraktivnu vatrogasnu vježbu, koju su, osim mještana, pratili i gosti, članovi prijateljskog DVD-a Zlatar Bistrica, te u ime Vatrogasne zajednice KZŽ Ivica Balagović, a vatrogasce je pozdravio i zlatarski gradonačelnik Majdak. Navečer u OŠ Belec, održano je predstavljanje monografije “Remek djelo barokne umjetnosti crkva Marije Snježne u Belcu” te prigodna filatelistička izložba. Večeras se program “Dana kajkavske riječi” nastavlja u zlatarskoj Gradskoj knjižnici, gdje će biti održana cjelodnevna kreativna radionica “Zemlja slame”. Voditelj radionice je Nikola Faller.


Program se nastavlja tijekom cijelog tjedna:
Dječje predstave, izložba “Po starinski” i nastup Jasmina Stavrosa

Sutra u 19 sati u crkvi Uznesenja BDM, svi zainteresirani moći će uživati u koncertu na orguljama Marija Perestegija. U srijedu u 10.30 u Dječjem vrtiću “Uzdanica”, za mališane vrtićke dobi organizirana je predstava “Tri praščice”, u izvedbi Lutkarskog studija “Kvak”. U Gradskoj knjižnici u 18.30 sati održat će se “Kajkavski osebušek Božice Brkan” i predstavljanje knjige “Ledina”.

Izložba gljiva

U četvrtak od 15 do 20 sati, posjetitelji će moći razgledati četvrtu po redu izložbu gljiva Gljivarskog društva “Medenka”. U Srednjoj školi Zlatar, obilježit će se Europski dan jezika, s početkom u 16 sati, edukativno – zabavnim radionicama “Kaj Shakespeare?” i “Njemački kroz glazbu”. U Osnovnoj školi Ante Kovačića, za djecu nižeg školskog uzrasta igrat će predstava kazališta “Smješko”, “Bajka o ribaru i ribici”.

“Mali koncert”

Glazbena sekcija “Dora” KPD-a “Zlatarjeve” održat će u petak na prostoru kod Galerije izvorne umjetnosti “Mali koncert”, s početkom u 17 sati. U 18 sati na Trgu slobode započinje izložba tradicijskih jela i rukotvorina “Po starinski”. U zabavnom dijelu programa nastupit će Zlatarske i Belečke mažoretkinje, Dječji folklorni ansambl “Cvrgudan”, Folkloraška i tamburaška sekcija KUD-a Belec te ŽVG “Kajda”. Posjetitelji će moći degustirati proizvode GD-a “Medenka”, ŠRD-a “Pastrva” te udruge vinara “Pajdaš”. U 22 sata, u šatoru započinje zabavni program u kojem će nastupiti Jasmin Stavros. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba