LJETNI SERIJAL

Savršen izgled za veliki dan uz prigodnu frizuru i pomno odabrane modne dodatke

Objavljeno: 19.08.2016. Jelena Jazbec

Iako za svoj najvažniji dan mlada mora planirati mnogo stvari, od haljine i cvijeća, do lokacije i menija, nerijetko se događa da žene podcijene moć nakita i modnih dodataka. Stoga vam u nastavku donosimo top 10 najčešćih grešaka koje, prema časopisu Hello!, mlade čine prilikom odabira nakita koji će nositi na svojem vjenčanju.

1. Stavljanje vjenčanice u drugi plan

Neovisno o stilu koji ste odabrale, nikada ne podcjenjujte svoju vjenčanicu. Za nekoliko godina, ljudi će vas pitati:“Kakvu ste vjenčanicu nosile na svom vjenčanju?“, a ne “Kakav je bio vaš nakit?“ Upravo zato, pobrinite se da u središtu pozornosti ipak bude vaša haljina, a ne nakit koji ćete nositi.

2. Kupnja modnih dodataka prije haljine

Kupnja modnih dodataka prije haljine vrlo je riskantna, jer većina mladenki na kraju kupi haljinu sasvim drugačiju od one koju je planirala. Upravo zato, kupnja modnih dodataka, bilo da se radi o cipelama, tijari ili nakitu, dok još ne znate kakvu ćete haljinu nositi, može na kraju dovesti do toga da vaša kombinacija izgleda nepotpuno ili neukusno.

3. Izbjegavanje nakita u boji

Ubacivanje malo boje u vaše modne dodatke odličan je način da osvježite vaš izgled. Također, ukoliko ste se odlučili za tematsko vjenčanje, upravo modni dodaci savršen su način da i kroz njih provučete svoju temu i pojačate dojam.

4. Neusklađivanje s vašim tenom

I o vašoj boji kože ovisi pristaje li vam bolje zlatni ili srebrni nakit, a ako niste sigurne, najbolje da pitate nekoga za savjet. Isto je tako i s nakitom u boji.

5. Kombinacija srebro – zlato

Odaberite srebro ili zlato – nikako ne oboje. U svakoj od ovih boja imate dovoljno modnih dodataka, stoga nije potrebna kombinacija, jer bi to moglo izgledati neprilično i pretjerano.

6. Kupnja trendi nakita

Tijekom cijelog života svoj ćete svadbeni album radosno pokazivati raznim ljudima, a ako se odlučite za prolazni trendi nakit, za nekoliko će godina vaš izgled na fotografijama biti staromodan. Stoga se trudite odabrati bezvremensku klasiku, kako biste izgledali modno osviješteno i glamurozno.

7. Usklađivanje baš svih detalja

Ne morate baš sve uskladiti – to je vaš dan i imate pravo kreirati svoj stil.

8. Zaboravljanje one poznate “Manje je više“

Ponekad, manje je više, stoga ne morate na sebe staviti baš sve – tijaru, veo, narukvicu, naušnice i ogrlicu. Pronađite savršenu mjeru i ne pretjerujte. Sve što namjeravate staviti na sebe, isprobajte prije samog dana vašeg vjenčanja i ne bojte se odustati od nečega ako smatrate da se radi o previše kića.

9. Opsjednutost markama

Premašiti svoj svadbeni budžet zbog kupnje modnih dodataka nije baš mudro, stoga najprije obiđite dućane i pogledajte cijene, da biste mogli odabrati nakit koji je pristupačan cijenom. Ne morate kupiti nakit specijaliziran za vjenčanja, i običan, svakodnevni nakit može biti glamurozan u kombinaciji s pravom haljinom.

10. Zanemarivanje iskoristivosti nakon dana vjenčanja

Naravno da ćete svoje vjenčane cipele i haljinu teško nositi ikada više u životu, ali zašto ne odabrati nakit koji će biti iskoristiv i nakon vašeg najvažnijeg dana?


Odabir frizure za vjenčanje

Kada planirate kakvu ćete vjenčanicu obući za najvažniji dan u životu, uz nakit, najvažnije je odabrati frizuru. Odabir frizure ovisi o odabiru vjenčanice koju nosite. Ukoliko nosite vjenčanicu otvorenih leđa, kako bi se istaknula haljina, najbolji odabir frizure je punđa. Ako je haljina urešena, onda je važno da ne bude u kosi mnogo ukrasa. Ako pak imate jednostavnu haljinu, onda je dobrodošla raskošnija kopča za kosu koja stavlja naglasak na punđu.

Postojana frizura

Ako nosite zatvoreniju haljinu, slobodno odaberete raspuštenu kosu, s uvojcima, ili ravnu ispeglanu kosu.
Svaka frizura mora biti postojana. To znači da morate računati na to da frizura mora trajati cijeli dan i cijelu noć. Zato je važno oprati kosu dan prije, kako bi frizura bila čvršća, te uvijek uz sebe imati dodatnu šnatlicu i lak za kosu. Frizura također treba biti prilagođena za kopčanje vela na kosu, kako bi veo mogao biti čvrsto zakopčan i da se nebi micao.
Kada rezervirate salu za vjenčanje i odaberete svoj termin vjenčanja, dobro je odmah rezervirati i termin kod frizera, kako biste dobili na vremenu i izbjegli nepotrebnu gužvu.
Prilikom odlaska u salon, najbolje je obući košulju ili vestu na otkopčavanje radi kasnije problema oblačenja vjenčanice.

Nepogrešiva kombinacija

Ukoliko imate kratku kosu, a željeli biste raskošnu frizuru, raspitajte se kod svog frizera iznajmljuje li umetke za kosu, kako ih ne biste nepotrebno kupovali.
Dakle, čvrsta frizura, koja odgovara vjenčanici, nakit u skladu sa frizurom i vjenčanicom te sve to zajedno u stilu koji će odgovarati sveukupnom ambijentu, nepogrešiva su kombinacija za odlično raspoloženje za dan za pamćenje. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba