Načelnik Mirko Krznar najavljuje:

Veliku proslavu Dana općine i župe Konjščina, večeras otvaraju Kumovi

Objavljeno: 04.08.2016. Jelena Jazbec

Zabavno – glazbenim programom na prostoru Starog grada, Kumovi večeras otvaraju veliku proslavu Dana općine i župe Konjščina. Sutra od 15 sati, održat će se 1. Srednjovjekovni tabor kod starog grada za članove Društva Naša djeca s područja Krapinsko – zagorske županije. Birat će se i najprinc i najprinceza, a u večernjem programu publiku će zabavljati Maja Šuput, najavio je načelnik Konjščine Mirko Krznar.

Dečec kup

– U subotu će biti blagoslovljena dva raspela – u Bočadiru i Jelovcu, a od 15 sati, na rasporedu su natjecanje u kuhanju kotlovine te prezentacije udruga građana. Održat će se i biciklijada, a publiku će u večernjim satima zabavljati grupa Domino. U nedjelju u 10 sati započinje Dečec kup, nogometni turnir, a u isto vrijeme bit će proslavljena i sveta misa u crkvi sv. Dominika. Naime, Konjščina obilježava 800 godina dominikanskog reda, a tim povodom, bit će i izravan prijenos mise na Hrvatskoj televiziji. U podne započinje svečana proslava 90. obljetnice DVD-a Konjščina. U večernjim satima nastupit će grupa Full Gas i Nikolina Hižar – rekao je Krznar.

Dodjela priznanja

U ponedjeljak je Dan općine i Župe sv. Dominika. Općina tradicionalno organizira svoj Dan otvorenih vrata, a u 9.30 sati na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća u Hrvatskom vatrogasnom domu, u sklopu koje će se dodijeliti priznanja, a svečanost će uveličati i VS Arete i ŽVS Kušlec. U 11 sati je svečana sveta misa u crkvi sv. Dominika, a od 12.30, prigodni domjenak u Hrvatskom vatrogasnom domu.
Program završava u utorak, predstavom Kerekesh teatra “Očeš nečeš, doktor”. Načelnik Krznar je tijekom nadolazećih dana u Konjščinu pozvao sve ljude dobre volje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba