Budući predsjednik HDZ-a

Plenković: Želim da zajedno iznjedrimo kvalitetne ljude, koji su politički i stručno dokazani te mogu pridonijeti podizanju povjerenja u HDZ

Objavljeno: 09.07.2016. Alen Brodar

Nakon što je predstavljajući program uoči unutarstranačkih izbora obišao Čakovec i Varaždin, budući predsjednik HDZ-a Andrej Plenković došao je i u Krapinu.

– Na neki način zaokružujemo posjet III. izbornoj jedinici, izuzetno važnoj za Hrvatsku, ali i za HDZ. To je jedinica u kojoj smo ostvarivali odlične rezultate i za vrijeme izbora za EU parlament, kada sam bio nositelj liste. Često dolazim u Zagorje i vjerujem da će ovo biti prigoda da predstavim glavne elemente svog programa, prioritete HDZ-a i glavne smjernice za program koji u ovom trenutku radi radna skupina, kako bismo izašli spremni, konsolidirani i željni povratka vjerodostojnosti i povjerenja hrvatskih birača na predstojećim parlamentarnim izborima – rekao je Plenković te na upit novinara o mogućem preslagivanju u Saboru prije nego što se on raspusti dodao da se ne osvrće na te špekulacije i da je koncentriran na unutarstranačku kampanju i pripremu stranke za jesenske izbore za Sabor RH.

Autentični predstavnici

– Siguran sam da ćemo ostvariti odličan rezultat na predstojećim izborima. Već ono što je bilo dobro na prošlim parlamentarnim izborima – da su zastupnici HDZ-a iz ove izborne jedinice autentični predstavnici i Krapinsko – zagorske, i Međimurske te Varaždinske županije, vodit ćemo računa i na predstojećim izborima da zastupnici budu iz ovih županija, čime jačaju svoju vjerodostojnost i snagu stranke. A s obzirom da su lokalni izbori najavljeni za 19. svibnja sljedeće godine, nastojat ću što više povezati ovu parlamentarnu kampanju s ključnim temama na lokalnim izborima, da se vidi sinergija i aktivizam HDZ-ovih ministara u aktualnoj Vladi, koji je možda bio malo zasjenjen zbog političke krize, ali čitav niz pozitivnih stvari se dogodio i želim da i to hrvatska javnost vidi – rekao je Plenković, dodajući da se u svom programu zalaže za donošenje novog stranačkog Statuta, međutim da, s obzirom na blizinu parlamentarnih izbora, to ne može biti prioritet.
Odluku o listama za parlamentarne izbore donosit će Nacionalno vijeće.
– Nema tu samovolje jednog čovjeka. Želim da iznjedrimo kvalitetne ljude, koji su politički i stručno dokazani, koji su dosljedni i mogu pridonijeti podizanju povjerenja u HDZ. Želim da te liste budu sastavljene i temeljem prijedloga sa županijske i lokalnih razina, da budu oplemenjene političarima nacionalne razine i da budu zdravi spoj iskustva i mladosti. Svi su dobrodošli i, kao što sam već rekao, moj tim je HDZ – zaključio je Plenković.

Uvijek spremni

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek dodao je da se stranka našla u kompleksnoj političkoj situaciji, budući da suradnja HDZ-a i Mosta nije ispunila dio očekivanja što se tiče operativnog dijela.
– No to ne znači da niz naših ministara nije radio dobar i kvalitetan posao i da se rezultati tog posla već danas ne osjećaju. Ali eto, došli smo u situaciju da idemo na nove izbore. Hrvatska demokratska zajednica je uvijek spremna za izbore, ona je najveća stranka u zemlji i veselimo se, prije svega, odabiru našeg novog predsjednika, koji može dodati jednu novu energiju i snagu stranci, a potom s njime kao predsjednikom i čitavom stranačkom bazom i u županiji te diljem zemlje napraviti onaj rezultat kakav se od nas očekuje – a to je pobjednički – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba