P. Golec (23) rodila osmo dijete

“Nešto je bilo planirano, nešto nije, ali nikada mi nije palo na pamet raditi pobačaj”

Objavljeno: 09.07.2016. Jelena Jazbec

 

Petra Golec (23) iz Krapine ovih je dana u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na svijet donijela osmo dijete. Prvi je puta rodila sa 17 godina, tako da će njezino najstarije dijete ove jeseni navršiti sedam godina i krenuti u prvi razred osnovne škole.
– Neke trudnoće bile su planirane, neke nisu, ali nikada nisam željela raditi pobačaj. No, mislim da ćemo stati na broju osam – otkriva Petra.

Pomoć bake i djedova

Na pitanje kako se nosi s brojnim obavezama, odgojem mališana i kućanskim poslovima, odgovara kako uz podršku sa strane sve odradi lakše.
– Velika su mi podrška bake i djedovi, moji roditelji, i roditelji mojeg partnera. Neka djeca idu i u vrtić, tako da mi je ipak malo lakše – rekla nam je.
I njezin partner trudi se ravnopravno sudjelovati u odgoju, iako je zbog posla tijekom tjedna na terenu, pa za vikend nastoji nadoknaditi propušteno.
Mnogi mladi ljudi danas se boje osnovati obitelji i imati djecu, s obzirom na financijsku situaciju. No, Petra je, kako sama kaže, zadovoljna. Sve svoje financijske obaveze ona i njezin suprug uspiju ispuniti uz pomoć njegove plaće, porodiljne naknade i dječjih doplataka.

Posjet zamjenice župana

Ovih dana, dok boravi u rodilištu, posjetila ju je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je ponosnoj majci čestitala i uručila joj poklon paket Ljekarni Krapinsko – zagorske županije, u kojem se nalazi sve što je potrebno za njegu djeteta u prvih nekoliko mjeseci.
Također, ova mlada obitelj može računati na pomoć Županije od četiri tisuće kuna, koja se dodjeljuje sukladno odluci o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi. U posjetu mladoj majci, uz zamjenicu župana, bili su i pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug, pomoćnica ravnatelja Bolnice za sestrinstvo Božena Štokan te voditelj i glavna sestra odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš i Josipa Vdović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba