Odlični turistički rezultati

U Zagorju 37 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja nego lani

Objavljeno: 08.07.2016. mladenmandic

U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, predstavljeni su odlični turistički rezultati na području Krapinsko – zagorske županije za prvih šest mjeseci ove godine.
Voditeljica Ureda Turističke zajednice Ksenija Tomić rekla je kako je ove godine u odnosu na 2015. godinu ostvareno 37 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja. Tako je ukupno ostvareno 118.727 noćenja.
– Posebno nas veseli što Zagorje sve više prepoznaju strani turisti koji su zabilježili 62 posto više dolazaka i 58 posto više noćenja. Što se tiče kupača, najveći broj bilježe Krapinske Toplice, zatim Stubičke Toplice, a slijede ih Terme Jezerčica i Terme Tuhelj.

Porast i u muzejima

U prvoj polovici godine u zagorskim toplicama bilo je 307.399 kupača, što je porast za 28 posto. Bilježi se i porast gostiju u zagorske muzeje i u Marijansko svetište. Muzeje je posjetilo 98.257 posjetitelja, a Svetište Majke Božje Bistričke 437.300 hodočasnika, što je porast u odnosu na prvu polovicu 2015. za šest posto. U Zagorje su najviše dolazili Slovenci, Nijemci, Poljaci i Talijani, ali sve je više i Korejaca.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako ovakvi rezultati nisu slučajni.
– Krapinsko – zagorska županija prepoznata je kao destinacija. Ključno je da se zajednički predstavljamo na domaćim i inozemnim sajmovima, da nudimo županiju kao poželjnu destinaciju za odmor i da nakon toga turistički objekti, hoteli, naše toplice, nude svoje specifičnosti i tako privlače turiste – rekao je župan Kolar, koji je najavio i nova ulaganja u turizam, među kojima i uređenje i otvaranje info gastro centra u Rosesu početkom kolovoza te gradnju dva nova hotela.

Sve više Korejaca

Direktorica Bluesun hotela Kaj Martina Kovačić rekla je kako su u prvih šest mjeseci imali 33 posto više noćenja u odnosu na proteklu godinu. Stranih noćenja bilo je više od domaćih, a od stranih gostiju polovica je Korejaca. Pozdravne riječi uputila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, a konferenciji je nazočio i rektor marijabistričkog Svetišta monsinjor Zlatko Koren.


Turistička zajednica predstavila novu internetsku stranicu

Na konferenciji za medije predstavljena je i nova internetska stranica Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije. Autor stranice Rikard Micak istaknuo je da je stranica drugačijeg koncepta od prethodne te da je izrazito tržišno orijentirana, komunicira s korisnicima, odmah nudi uslugu, booking, smještaj te kategorizira informacije prema korisničkom interesu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba