Općinsko vijeće M. Bistrice

Načelnik Milički: Zadovoljan sam jer smo općinske prihode uspjeli zadržati iznad 13 milijuna kuna

Objavljeno: 31.05.2016. mladenmandic

Na sjednici Općinskog Vijeća Marije Bistrice, jednoglasno je prihvaćen Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2015. godinu, s kojim su vijećnici jako zadovoljni. U prihodovnoj strani, proračun iznosi nešto manje od 13.7 milijuna kuna, a u rashodovnoj strani, nešto više od 13.6 milijuna kuna, što u konačnici u općinski proračun donosi oko 28 tisuća kuna viška.

Promjena porezne politike

Općinski načelnik Josip Milički zadovoljan je tim brojkama koje su neoborive i zapravo su dokaz da se u Općini kvalitetno radi.
– To je plod našeg upornog rada i dobrog planiranja. Mogu reći da smo puno radili, a ono što je najznačajnije, jest da bez obzira na promjenu porezne politike, koja je naše prihode smanjila za oko 700 tisuća kuna, mi smo uspjeli proračun zadržati iznad 13 milijuna kuna.
Načelnik Milički je podsjetio da je u 2013. godini, kada je i preuzeo mandat, udio od poreza na dohodak u ukupnom proračunu iznosio skoro 75 posto, a nakon dvije godine, u 2105. godini, taj udio iznosi 52 posto, što je dobar temelj za proračun.

Mjere ruralnog razvoja

– Zahvaljujući tom porastu, u mogućnosti smo isfinancirati sve naše projekte, koje planiramo prijaviti i prema mjerama ruralnog razvoja. To se prije svega odnosi na projektnu dokumentaciju, koja nije jeftina. Imamo prostora da i dalje financiramo i sve ostale programe, da ne smanjujemo novac nikome, i na neki način to me veseli – zaključio je Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba