Izborni Sabor HNS-a

Vrdoljak novi predsjednik, zamjenik Štromar, a Vesna Pusić počasna predsjednica HNS-a

Objavljeno: 17.04.2016. mladenmandic

Na stranačkom izbornom Saboru Hrvatske narodne stranke, Ivan Vrdoljak, kao jedini kandidat, izabran je za predsjednika stranke. Na glasanju za predsjednika stranke je od 670 delegata pristupilo njih 610, od kojih je važećih listića bilo 601. Uz Vrdoljaka, na stranačkom je Saboru izabran i njegov zamjenik. To je župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Izabrano je i dvoje potpredsjednika HNS-a – Anka Mrak Taritaš i Srđan Gjurković.

Građanski centar

– Bit ćemo stožerna stranka građanskog centra, opcija za sve građane Hrvatske koji se tako osjećaju i žele osjećati. Kao inženjer po zvanju doživljavam centar u svakoj geometriji jednako udaljen od lijeve i desne strane, a o svakoj strani ovisi koliko će prihvatiti vrijednosti centra, njima proširiti svoj prostor i tako se približiti HNS-u. Jesmo i bit ćemo stranka rezultata, stranka zdravog razuma i stranka koja govori istinu čak i onda kada javnost nije najsretnija da je čuje. Biti ćemo oslonac srednjem sloju kojem trebamo vratiti dostojanstvo života – rekao je Vrdoljak.
Dosadašnja predsjednica HNS-a Vesna Pusić proglašena je počasnom predsjednicom stranke.

Energija i snaga

– Sabor donosi novu energiju i snagu za koju smo svi mi odgovorni. Posao koji je pred nama je velik i važan, ali ova je ekipa odlična – poručila je Vesna Pusić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba