Udruga osoba s invaliditetom

Predsjednik Udruge Jurica Bizjak: Prioritet je uređenje prostora u Zlataru za novi Rehabilitacijski centar

Objavljeno: 02.04.2016. mladenmandic

 

Zagorska Udruga osoba s invaliditetom, održala je u Zlataru godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge Jurica Bizjak rekao je kako su u prošloj godini zaposlene tri osobe, preko natječaja javnih radova u suradnji s HZZ–om, za program „Pomoć u kući“. Nastavljen je i prijevoz osoba s invaliditetom na području Županije i obavljena su 72 prijevoza invalidnih osoba.

Kako je istaknuo predsjednik Jurica Bizjak, prioritet će ove godine biti uređenje prostora u središtu Zlatara, kojeg je Udruga dobila na korištenje od Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, a u kojem je planirano uređenje Rehabilitacijskog centra. Kada prostor bude uređivan, služit će članovima za druženja i provođenje Pravne klinike, koja je do sada uspješno pomagala članovima. Radovi bi trebali započeti krajem travnja.
Odajući počast prvom predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom Davoru Brliću, Jurica Bizjak je rekao kako će biti teško nastaviti Brlićevo djelo nakon njegove smrti te ako uspiju ostvariti bar polovicu onoga što je Brlić zacrtao, bit će itekako zadovoljni.

Udruzi su čestitali i gosti iz prijateljskih udruga iz Zagorja te iz Bjelovara i Koprivnice, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatara Darko Varga, gradonačelnik Stanko Majdak, a zamjenica župana Jasna Petek pozvala je Udrugu da se jave i na županijski natječaj za financiranje programa i projekata udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba