Izbori u SDP-u

Milanović uvjerljivo pobijedio – u Zagorju dobio pet puta više glasova od Komadine

Objavljeno: 03.04.2016. mladenmandic

Nakon zatvaranja birališta na izborima za predsjednika SDP-a, prema neslužbenim informacijama, od 20.921 člana SDP-a koji su pristupili stranačkim izborima, Zoran Milanović dobio je 12.577 glasova, a Zlatko Komadina 8344 glasa.

Iz stožera Zlatka Komadine tvrde da je ključ Milanovićeve pobjede trijumf u Zagrebu i Splitu. U Zagrebu je Milanović dobio 1783 glasa, a Komadina 1588 glasova. Težak poraz Komadina je doživio u Splitsko – dalmatinskoj županiji, gdje je Milanović dobio čak 1533 glasa, a Komadina tek 696.

SDP-ov Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, večeras nam je rekao da je u Krapinsko – zagorskoj županiji Milanović dobio skoro pet puta više glasova od Komadine. Milanović je dobio 530 glasova, a Komadina tek 115.

Komadina je, prema prvim neslužbenim informacijama, dobio više glasova u Rijeci, Primorsko – goranskoj županiji te Vukovarsko – srijemskoj županiji. Zanimljivi su podaci baš za Rijeku. Od oko 800-tinjak članova SDP-a, na birališta ih je izašlo manje od pola, njih 212 bilo je za Komadinu, a 147 za Milanovića. Zanimljiv je također i podatak kako je i u Istri Milanović pobijedio sa stotinjak glasova prednosti.


 

Zoran Milanović nakon pobjede:

Varaju se oni koji misle da je unutarstranačka kampanja naštetila stranci

Zoran Milanović nakon izbora rekao je kako se varaju oni koji misle da je žestoka unutarstranačka kampanja naštetila stranci.
– Bila je to fer i žestoka utakmica. Međutim, tko god misli da je ovo oslabilo SDP, grdno se vara. Nismo se podijelili jer kod nas, kada su vrijednosti i politike u pitanju, razlike ima jako malo. Ima ih, ali jako malo. Mi nismo monolit, koji se, kada ga udariš nečim tvrdim, pretvori u prah. Mi smo stijena, dalmatinska, primorska, možeš otkinuti komadić, ali ostaje ono zdravo i jako, kazao je Milanović te dodao kako su unutarstranački izbori bili ‘samo održavanje mišićnog i mentalnog tonusa za borbu za vlast u Hrvatskoj, ali poštenu, demokratsku vlast kako bi se vratili tamo gdje smo ostavili ‘Hrvatsku koja raste’.

S Milanovićem, na konferenciji za novinare pojavio se i njegov protukandidat Zlatko Komadina koji mu je čestitao na pobjedi, ponovivši kako su u kampanji bila dva kandidata, ali samo jedan SDP.

– Žao mi je što članice i članovi nisu izabrali promjene, ali njihova se volja mora poštovati – rekao je Komadina i dodao kako je Milanović unutarstranačke izbore dobio pošteno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba