Ispiti u Krapini i Zaboku

Zagorje dobilo novih 48 vatrogasnih časnika

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

Proteklog je vikenda završio ciklus osposobljavanja Vatrogasne zajednice Krapinsko –zagorske županije za zvanje „vatrogasni časnik“ kojeg je u subotu i nedjelju ukupno završilo 48 polaznika.

100 nastavnih sati

Planom i programom osposobljavanja, polaznici su morali proći kroz 100 nastavnih sati teorijske i praktične nastave. Za osposobljavanje je bilo prijavljeno 50-ak kandidata. Nakon dijela zajedničkih predavanja, oni su podijeljeni u dvije grupe – u Krapinu i Zabok.

Nastava je počela 15 siječnja i održavala se petkom, subotom i nedjeljom. Prva grupa od 25 kandidata ispite je održala u subotu u Krapini, a Ispitu je bio nazočan i Damir Knežević, predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice.
Druga grupa ispite je polagala u nedjelju u Zaboku, a uspješno ga je završilo 23 kandidata.

Uručena im uvjerenja

Kandidati su pokazali primjereno znanje na teorijskom dijelu ispita, a uspješno su odrađene i taktičke vježbe, te u zagorskoj Vatrogasnoj zajednici mogu biti ponosni na novih 48 stručno osposobljenih časnika. Novim vatrogasnim časnicima uručena su uvjerenja o završenom osposobljavanju u nazočnosti dužnosnika zagorske Vatrogasne zajednice, voditelja osposobljavanja, predavača te predstavnika DVD-a iz kojih su novi vatrogasni časnici došli na osposobljavanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba