DVD Vinagora

Vinagorski vatrogasci istaknuli su se kao jedan od glavnih pokretača društvenog života u svom mjestu

Objavljeno: 07.03.2016. Jelena Jazbec

 

U Vatrogasnom domu na Vinagori u subotu je održana Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinagora. Sve prisutne na samom je početku pozdravio predsjednik Društva Josip Lazički, koji je nakon jednoglasne odluke članova imenovao radno tijelo Skupštine, kojim je predsjedao Leonard Hlupić. Podneseno je Financijsko izvješće i Izvješće o radu. Oba izvješća potvrđena su jednoglasnom odlukom članova.

Bez intervencija

Bila je to prilika za predstavljanje najvažnijih aktivnosti Društva u 2015. godini – pomoć u organizaciji Zavjetnog hodočašća kuburaša Majci Božjoj Vinagorskoj na Uskrsni ponedjeljak, organiziranje Florijanovskog proštenja vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Pregrade, sudjelovanje u tradicionalnoj Budnici vinagorskih kuburaša 1. svibnja te Vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu. Sve spomenute aktivnosti u planu su i za 2016. godini. Također je istaknuto kako vinagorski vatrogasci u protekloj godini nisu imali nijednu intervenciju.

DVD Vinagora djeluje od 1931. godine, a od udruženja s Limenom glazbom 1951. godine, postaje pokretač društvenog života na Vinagori. To je istaknuo i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj.

– Raduje me oživljavanje života na Vinagori u posljednjih godinu dana. Moram pohvaliti vrijedan rad članova ovog Društva i istaknuti kako su upravo Župa Pohoda BDM i DVD Vinagora glavni pokretači društvenog života ovog malog mjesta – rekao je Vešligaj.

Druženje uz glazbu i ples

Osim pedesetak domaćih vatrogasaca, Skupštini su prisustvovali i gosti, pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Pregrade – DVD Pregrada, Benkovo i Stipernica, predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Zaprešića, te Vatrogasna društva iz Druškovca, Prišlina, Tuhlja, Petrovskog, Čreta, Desinića, Poljane Sutlanske i Plavića. Njihovi predstavnici prigodnim su se govorima obratili prisutnima, uz riječi hvale za svoje vinagorske kolege. U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije govorio je Nikola Pasariček. Predsjednik Lazički na kraju je zahvalio okupljenima, koji su se zadržali na prigodnom druženju. Vinagorski župnik Dragutin Gereci, s kojim DVD Vinagora izrazito uspješno surađuje, blagoslovio je hranu, a druženje vatrogasaca potrajalo je dugo u noć, uz nastup domaćeg glazbenog sastava „F Band“. Također, za sve je zainteresirane posjetitelje otvorena bila crkva Majke Božje Vinagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba