U ZAGREBU ODRŽANA ZAVRŠNICA PROJEKTA “ČITAJMO ZAJEDNO – ČITAJMO NAGLAS: ZABORAVLJENE KNJIGE”

PONOS I SREĆA: Projekt zlatarskih osnovnoškolaca proširio se na područje čitave Hrvatske

Objavljeno: 29.03.2018. zagorjeinternational

U zagrebačkom Kinu Tuškanac održana je završnica sedmog ciklusa Nacionalnog projekta za poticanje čitanja “Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige”. Radi se o projektu koji su 2011. godine pokrenuli stručni suradnik knjižničar Denis Vincek i Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar. Tada su sudjelovale četiri škole iz Krapinsko – zagorske županije, dok je ove školske godine broj sudionika narastao na 1233 učenika iz 51 škole iz cijele Hrvatske, od čega devet škola iz KZŽ.

Dan dječje knjige

Projekt se održava svake školske godine od rujna, a završnica je uoči Međunarodnog dana dječje knjige 2. travnja. Na završnicu u pravilu dolaze dva učenika iz svake škole i u tri minute predstavljaju pročitano – plesom, pjesmom, igrokazom, plakatom, filmom… Ove je godine najveći broj dijela predstavljen novim medijima i web 2.0 alatima, koje su učenici u školama izradili samostalno, a sve pod motom “Oživjeti knjige multimedijom”.
Na završnici projekta bila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koje je pozdravila 300-tinjak učenika i njihovih mentora te zahvalila organizatorima, Denisu Vinceku i OŠ Ante Kovačića Zlatar.

Školska lektira

– Danas sam ponosna i sretna. Ponosna jer je ovaj projekt niknuo u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ponosna sam i na naše male Zagorke i Zagorce koji su se priključili ovom sjajnom projektu, a sretna sam što iz godine u godinu rastemo i što su vrijednosti projekta “Čitajmo zajedno – čitajmo naglas” prepoznate u svim krajevima naše domovine – rekla je Petek te pozvala sve sudionike ovog projekta da čim više čitaju, kako školsku lektiru, tako i dijela izvan nje.
Okupljene su pozdravili i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Miroslav Mićanović i ravnatelj OŠ Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić, a završnici projekta prisustvovala je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba