Kakav sportski dan u Maču!

Na nogometnom terenu susreli se “Igrači z Mača” i svećenici, ali i ŽVG “Kajda” te načelnice i djelatnice dviju općina i jednog Grada

Objavljeno: 16.07.2021. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Mačanski ljetni kutek”, u Maču su u četvrtak organizirani zanimljivi sportski događaji. Tako je odigrana revijalna nogometna utakmica između ekipe “Igrači z Mača” te Hrvatske nogometne reprezentacije svećenika. Kako izvještava Radio Zlatar, za ekipu domaćina, čiji je kapetan bio Mario Čehulić, uglavnom su nastupili veterani i pojedinci koji igraju u drugim klubovima, te dva člana prve ekipe Nogometnog kluba Gaj. Kapetan svećeničke reprezentacije bio je rektor Svetišta Majke Boje Bistričke, preč. Domagoj Matošević. Igralo se dva puta po 35 minuta, a pobijedili su domaćini rezultatom 3:2.
U poluvremenu te utakmice odigrana je revijalna utakmica ženskih ekipa. Na nogometnom terenu su se tako susrele članice Ženske vokalne grupe Kajda i ekipe “Žene za promjene”, u kojoj su, na poziv načelnice Mače Mladenke Mikulec – Šimunec, bile predstavnice Općine Zlatar Bistrica, Grada Zlatara i Općine Mače. Ekipu je trenirao vijećnik Dražen Mutak, a Kajde Dragutin Čehulić. Utakmica je trajala 13 minuta, a pobjeda je pripala Kajdama, rezultatom 2:0.
Prije utakmice u župnoj crkvi proslavljena je sveta misa, a nastupile su i Limena glazba DVD-a Mače te Mačanske mažoretkinje “Alina”. Nakon utakmice dodijeljene su zahvalnice i priznanja najboljim pojedincima. Za najboljeg igrača Reprezentacije svećenika proglašen je Josip Benko, kapelan u Zelini, a iz ekipe “Igrači z Mača” Ivan Šaronja. Najboljom Kajdom proglašena je Martina Turčin, a u ekipi “Žene za promjene” Vesna Mikulec, načelnica Zlatar Bistrice.
Događaj je završio vatrometom, organizirana je i tombola, a okupilo se 800-tinjak gledatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba