Projekt Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo u Zaboku, predstavljen na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

“Školovat ćemo turistički kadar iz sedam županija. To je više od pola svih učenika, mentora i ugostiteljskih škola u Hrvatskoj. Svjesni smo tog izazova i dat ćemo sve od sebe”

Objavljeno: 02.07.2021. zagorjeinternational

ŠNa Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji u četvrtak je održan Okrugli stol na temu “Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti“.
Ondje je, između ostaloga, predstavljen projekt Regionalnog centra Zabok i Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo. Podsjetimo, Srednja škola Zabok postaje Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo koji će školovati turističke kadrove ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju, već za veliki dio kontinentalne Hrvatske. Nositelj projekta je SŠ Zabok, a partneri srednje škole iz Bjelovara, Preloga i Varaždina, Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora i Krapinsko – zagorska županija.

1,7 mil. stanovnika

Projekt je u Opatiji predstavila ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec, istaknuvši da će zabočki Centar kompetentnosti školovati turistički kadar iz sedam županija.

– Uz Krapinsko – zagorsku županiju, vodit će brigu i o školovanju turističkog kadra iz Varaždinske, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. To je ukupno 1.750.000 stanovnika. To je više od pola svih učenika, mentora i ugostiteljskih škola u Republici Hrvatskoj. Svjesni smo tog izazova i zajedno sa svojim osnivačem te Zagorskom razvojnom agencijom i partnerima, jako ćemo se truditi da naš projekt zaživi – kazala je Jurec.
Dodala je i da u Hrvatskoj postoji šest centara u turizmu i ugostiteljstvu, a ovaj u Zaboku bit će jedini između Opatije i Osijeka, u kontinentalnom dijelu.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je da je KZŽ nositelj kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj.

KZŽ je lider

– Brojkama se ne možemo uspoređivati s Jadranom, ali uz trend koji imamo u odnosu na ostale kontinentalne županije u Republici Hrvatskoj, možemo reći da smo stvarno lider. Ova investicija u Zaboku “teška” je oko 120 milijuna kuna, a poduprla su je dva ministarstva s 30 milijuna kuna za građevinske radove i sa 66,6 milijuna kuna za “soft” dio. Krapinsko – zagorska županija će se u projekt uključiti s 25 milijuna kuna, kako bi se on zaokružio. Cilj nam je stvaranje turističkog kadra koji će moći odgovoriti na izazove koji su pred nama – poručio je Kolar.

Projekt su pohvalili zamjenik župana Primorsko – goranske županije Vojko Braut te dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sandra Janković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba