'Ženske snage' Krapinsko - zagorske županije sudjelovale na konferenciji “Women in Tech – jugoistočna Europa“ u Dubrovniku

Helena Matuša predstavila načine na koje Krapinsko – zagorska županija kao javna uprava gradi poduzetnički eko sustav kroz projekt BAIF

Objavljeno: 02.07.2021. zagorjeinternational

U Dubrovniku je u četvrtak održana konferencija “Women in Tech – jugoistočna Europa“, koja okuplja žene poduzetnice, znanstvenice i entuzijaste koji vjeruju da inovativnost, kreativnost i poduzetništvo ne poznaju rod i spol. Krapinsko – zagorska županija s partnerima projekta BAIF, priključila se kao suorganizator događanja, kroz organizaciju investicijske konferencije za start up-ove sa ženama u svojim osnivačkim timovima.
Na početku konferencije, okupljenima su se obratili Nj.E. Irene Andrassy, predstavnica Republike Hrvatske u EU, zatim Nj.E. Alan Bowman, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj te bivša predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović. Konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević.
Helena Matuša, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije i direktorica WBAF ureda u Hrvatskoj, kao voditeljica projekta, predstavila je načine na koje Krapinsko – zagorska županija kao javna uprava gradi poduzetnički eko sustav kroz projekt BAIF. Projekt je prikazan kao inovativni poslovni model koji okuplja i okrupnjava kapital poslovnih anđela uz potporu Europskog investicijskog fonda, kako bi se razvila start-up scena u Hrvatskoj, poglavito onih start up-ova koji u svom poslovanju jasno kreiraju društveni utjecaj.
Kroz poduzetnički program projekta, do sada je prošlo preko 70 start up-ova, a ukupno njih 14 iz cijele Hrvatske dobilo je priliku prezentirati se svjetskim investitorima.
Konferenciji su nazočile i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i fondove EU KZŽ Vlatka Mlakar i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić.
Svi start up-ovi će ostvariti pristup investitorskoj zajednici, čime će otvoriti vrata za širenje svog poslovanja, a tri najbolja primit će i nagrade osigurane od strane Infobipa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba