Predstavnici hrvatskih turističkih agencija u posjetu su Međimurju

“Međimurska županija je u prvih pet mjeseci ove godine ostvarila 84 posto dolazaka iz 2019. godini i jedina je županija koja je ostvarila takve rezultate”

Objavljeno: 02.06.2021. zagorjeinternational

U Međimurskoj županiji održava se studijski posjet predstavnika hrvatskih turističkih agencija koji će se upoznati s novim turističkim sadržajima, prirodnom i kulturnom baštinom te županije.
Predstavljen je tako projekt rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine, pod nazivom “Riznica Međimurja“, izvedbeno najzahtjevniji, a ujedno financijski najvrijedniji projekt koji Međimurska županija provodi. Posjetit će i Centar za posjetitelje “Ekomuzej Međimurje malo”, adrenalinski park “Accredo centar”, Centar za posjetitelje “Med dvemi vodami”, “Mlinarov grunt” te Vinski kamp OPG “Hažić”.

“Baštinski turizam”

Dobrodošlicu u Međimursku županiju poželjela im je Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec, a Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, rekao je kako Međimurska županija velikim korakom korača u potpuno novo područje turizma – “baštinski turizam”.
 – Prije nekoliko mjeseci otvorili smo Centar za posjetitelje “Ekomuzej Međimurje malo”, koji je inovativni koncept očuvanja, zaštite i turističke interpretacije baštine. Uskoro očekujemo i otvorenje Muzeja nematerijalne baštine “Riznica Međimurja“, za koji sam uvjeren sam da će se čuti diljem Hrvatske, ali i šire – najavio je Grula.
Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, rekao je kako je dobar smjer kojim ide turizam u Međimurskoj županiji, prepoznat od sugrađana.
– Uspoređujući brojke dolazaka turista u 2019. i 2021. godini, Međimurska županija je u prvih pet mjeseci ove godine ostvarila 84 posto dolazaka iz 2019. godini te je jedina županija koja je ostvarila takve rezultate. To je veliki uspjeh na kojem vam čestitam –  istaknuo je Fain.
Predsjednik Udruženja putničkih agencija Hrvatske gospodarske komore Boris Žgomba osvrnuo se na prirodne ljepote Međimurja.
– Turizam se ne događa sam od sebe, iza svakog gosta stoji veliki posao i veliki trud turističkih djelatnika. Međimurska županija stvorila je odličnu predradnju za dovođenje turista, kontinuirano ulaže u turističke infrastrukturalne i smještajne objekte, a to je ono što turistička destinacija treba imati –  rekao je Žgomba.

Tematske cjeline

Važnu ulogu Međimurja u hrvatskoj i europskoj povijesti istaknuo je međimurski župan Matija Posavec.
– Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Zrinski uskoro će otvoriti vrata svim posjetiteljima na povijesnoj lokaciji, gdje će se prezentirati kulturna baština Međimurja. Završetak najvrjednijeg projekta u kulturnoj baštini Međimurja događa se na 400. godišnjicu rođenja Petra Zrinskog i 350. obljetnicu junačke pogibije Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana – istaknuo je Posavec, pa najavio skoro otvorenje Muzeja nematerijalne baštine “Riznica Međimurja“, s nizom tematskih cjelina koje će posjetitelje upoznati s povijesti i kulturom međimurskog kraja, što će biti i veliki doprinos u razvoju turizma u Hrvatskoj, a osobito u kontinentalnom turizmu.
– Ovo je početak jedne priče gdje želimo Međimurje i Hrvatsku staviti na turističku kartu svijeta – zaključio je Posavec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba