U Dvoru Veliki Tabor održan "Lutkarski festival"

Posjetitelji uživali u predstavama i nastupu mladih glazbenika, a sudjelovali su i u zanimljivim radionicama

Objavljeno: 02.06.2021. zagorjeinternational

U subotu je u Dvoru Veliki Tabor održan “Lutkarski festival” te je, unatoč kišnom vremenu, za brojne velike i male posjetitelje organiziran zanimljiv program.
Nastupila je tako Lutkarska družina “Ioculatori” s dvije predstave – “Legenda o Veroniki Desinićkoj” i “Zmajevo blago”. U goste Dvoru Veliki Tabor došli su i lutkari iz Zagreba – Lutkarski studio “Kvak” s predstavom “U proljeće kad potok poteče – priča o mladuncima“ te žongler Matija Vuletić s dvije predstave.
U glazbenom dijelu programa nastupili su mladi glazbenici iz tri glazbene škole – GŠ P. Markovac, GŠ Z. Baloković te GŠ Pregrada pod vodstvom profesorice Gorane Tomašić Šragalj – Duo Dar Mar (Dario i Mario Šragalj) i Melanija Berc.
Svi su se mogli uključiti u muzejsko – edukativne radionice “Izradi svoju krunu”, “Oboji Veroniku, Fridrika i Dvor”, “Slagalica Meluzina”, “Potraga za tajanstvenim predmetom”, “Neobično gađanje praćkom”.
U okviru festivala predstavljen je i projekt “p.s. Pokreni solidarnost – Europski projekt – Lokalno izdanje“ koji je proveden u suradnji Dvora Veliki Tabor i Osnovne škole Đure Prejca Desinić, a koji progovara o položaju žena kroz generacije.
Predstavljena je i nova aplikacija za mobitel Dvora Veliki Tabor, koju je kreirala i osmislila muzejska pedagoginja Kristina Pavlović u sklopu 26. Edukativne muzejske akcije 2021.
Na kraju programa svi su mogli uživati u dvije 3D video mapping projekcije na taborgradskim zidovima – “Living Tabor” i “Legenda o Veroniki Desinićkoj”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba