OMCO Croatia iz Huma na Sutli prva je zagorska tvrtka za čije je zaposlenike organizirana akcija kolektivnog cijepljenja protiv koronavirusa

“Cjepiva ima za sve građanke i građane – javite se svojim liječnicima, neovisno o tome pripadate li prioritetnoj skupini”

Objavljeno: 02.06.2021. zagorjeinternational

Tvrtka OMCO Croatia iz Huma na Sutli prva je velika tvrtka s područja Krapinsko – zagorske županije za čije je zaposlenike organizirana akcija kolektivnog cijepljenja protiv koronavirusa.
Akciju su proveli djelatnici Zavoda za Javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i Zavoda za hitnu medicinu KZŽ.
Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Bojana Mahmutović rekla je kako se za akciju cijepljenja prijavilo 105 zaposlenika te da se većina njih, odnosno 101 zaposlenik, cijepio prvom dozom većinom Pfizerovim cjepivom, dok je njih 15 primilo Modernino cjepivo.

Dvije razine odgovornosti

– Iskoristila bih priliku da kažem kako svatko od nas, kad govorimo o cijepljenju, ima dvije razine ljudske odgovornosti, osobnu i društveno – građansku. Na razini osobne odgovornosti, kako bismo zaštitili sebe, a na razini društvene odgovornosti, kako bismo stavili epidemiju pod kontrolu, što možemo samo ako nas se cijepi velika većina. Cjepiva ima za sve građanke i građane, stoga, javite se svojim liječnicima, neovisno o tome pripadate li prioritetnoj skupini – poručila je Mahmutović.
Direktor tvrtke OMCO Croatia Darko Ranogajec, koji se također cijepio, zahvalio je na inicijativi u ime svih djelatnica i djelatnika.

– Iznimno je važno da se zaštitimo, da djelujemo preventivno, prvenstveno zbog vlastitog zdravlja, a onda i zbog poslovnih procesa. Današnja akcija odrađena je organizirano, kvalitetno i brzo. S obzirom na to da smo velika tvrtka s više od 600 zaposlenih, vjerujem da će biti prilike za barem još jednu akciju cijepljenja. Situacija s koronavirusom sad možda izgleda blaže i bolje, ali tako je bilo i lani pred ljeto, a onda je opet došla teška jesen. Iz tog razloga, pozivam sve koji se još nisu cijepili, da to učine, kako zbog sebe, tako i zbog drugih – kazao je Ranogajec.

Obišao ih i župan

Tvrtku OMCO Croatia posjetio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je još jednom istaknuo kako se situacija s koronavirusom može staviti pod kontrolu samo ako se većina stanovništva procjepi.

– U želji da pomognemo našim gospodarstvenicima da se što više zaposlenika procjepi u što kraćem roku, odlučili smo ponuditi najvećim gospodarskim subjektima na području Krapinsko – zagorske županije mogućnost da naš Zavod za javno zdravstvo organizira kolektivnu akciju cijepljenja u tvrtkama – pojasnio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba