Župan Kolar odgovorio na tvrdnje gradonačelnika Oroslavja Gredičaka, koji je u reagiranju na njegovu pressicu istaknuo kako je on samo apelirao na ŽUC da pokuša riješiti problematiku prometovanja starim mostom Bračak

“Gdje je to Gredičak molio i apelirao da se riješi problem? Najvjerojatnije u kleti… Nesposoban je za posao za koji je plaćen”

Objavljeno: 02.04.2021. Alen Brodar

‘Gordijski’ čvor Bračak, kako smo ga nazvali, sve više opravdava svoje ime. Tko će ga presjeći i riješiti problem? Prvo je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičaka preko medija apelirao na ŽUC da pusti dvosmjerni promet starim mostom Bračak dok se ne sanira čvor Bračak na brzoj cesti Mokrice – Zlatar Bistrica. Potom je župan Kolar sazvao pressicu u kojoj ga je prozvao za zvanje novinara i javno “prozivanje” ŽUC-a prije nego što je pokušao riješiti problem na pravoj adresi te da bi istaknuo da ŽUC uopće nije odgovoran za tu cestu koja prolazi starim mostom. Također je najavio da će sazvati sastanak gradonačelnika Oroslavja i Zaboka te predstavnika Županije, ŽUC-a, MUP-a i Hrvatskih cesta. Potom je Gredičak reagirao na tu konferenciju za medije župana Željka Kolara, rekavši da on nije nikog prozivao, već da je apelirao i molio ŽUC da preispita svoju ranije donesenu odluku kojom se ne daje suglasnost na promet u dva smjera. Također je istaknuo da izgleda da je njegova javna zamolba urodila plodom, jer će župan sazvati sastanak kako bi se riješio spomenuti problem.

No, prevarili ste se ako ste mislili da će tu medijsko prepucavanje župana i oroslavskog gradonačelnika stati. Morate priznati da malo podsjećaju na drugu dvojicu hrvatskih političara, onih na nacionalnoj razini, koji se već danima prepucavaju preko medija, iako si ovi naši zagorski još nisu počeli dodjeljivati životinjske osobine i častiti se epitetima tko je ljepši ili ružniji.

Župan Kolar poslao je naime reagiranje na reagiranje, koje prenosimo u cijelosti:

Cilj jučerašnje konferencije za medije na kojoj smo ravnatelj ŽUC-a KZŽ i ja govorili o temi prometovanja preko starog mosta Bračak nije bio napad na gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka, kako on to PATNIČKI insinuira. Konferenciju smo održali kako bi se zagorskoj javnosti pružila potpuna i točna informacija, vezano za problematiku prometovanja tim mostom a iznoseći pritom činjenice, posredno se ukazalo i na Gredičakovu nesposobnost da radi posao za koji je plaćen i da preuzme odgovornost na dio prometa koji je u njegovoj nadležnosti – te da umjesto toga, on prebacuje krivnju na nekog drugog, u ovom slučaju ŽUC KZŽ.

Gradonačelnik Gredičak kaže da je molio i apelirao? Ne znam gdje je on to točno molio i apelirao – VALJDA U NEKOJ KLETI, jer moj ured ili mene osobno NIJE NITI JEDNOM NAZVAO. Ponovit ću ono što sam rekao i jučer na pressici – ŽUC KZŽ je jasno i precizno već drugi dan odgovorio na Gredičakov upit kojeg im je uputio 15. veljače ove godine. Gredičak je dakle, imao preko mjesec i pol dana da pokaže inicijativu, da bude proaktivan i da sazove sastanak na kojem će se pokušati riješiti problem. S obzirom da on to nije bio u stanju učiniti, sastanak sam sazvao ja – ne da bi politizirao, nego da pokušamo riješiti problem. Na sastanak su pozvani predstavnici ŽUC-a KZŽ, Hrvatskih cesta, MUP-a, Grada Zaboka, i naravno, Grada Oroslavja a bit će održan u srijedu, 07. travnja 2021. godine u prostorijama Grada Zaboka u 8 sati. VIDIMO SE NA SASTANKU – poručuje župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba