NAJSTARIJE NATJECANJE IZ ZNANJA U RH: U Vodicama održano državno natjecanje iz matematike

ČESTITKE! Lovro i Luka Klancir, Borna Žlabur, Anamarija Draganić, Klara Ferišak i Filip Dijanić uspješno predstavili Zagorje

Objavljeno: 26.04.2024. zagorjeinternational

U Vodicama je održano 65. Državno natjecanje iz matematike, najstarije natjecanje iz znanja u Republici Hrvatskoj. Ovaj jedinstveni događaj je od 22. do 24. travnja okupio oko 270 talentiranih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, uz podršku 180 predanih mentora.

Natjecanje je pružilo izvanrednu priliku talentima da se natječu u rješavanju matematičkih problema, pokažu svoje vještine i steknu vrijedna iskustva, a među njima su i Zagorci imali svoje predstavnike.

Poredak

U kategoriji petih razreda osnovnih škola, Borna Žlabur iz OŠ Oroslavje, čija je mentorica Ana Golec, osvojio je tako 5. mjesto i 3. nagradu, dok je u kategoriji šestih razreda Filip Dijanić iz OŠ Marija Bistrica osvojio 18. mjesto. Njegova mentorica je Ivančica Hopek – Kramar.
Valja napomenuti da su u kategoriji osmih razreda prva dva mjesta osvojili Međimurec i Varaždinec – prvi je bio Ivan Katalenić iz OŠ Sv. Martin na Muri (mentori Silvija Šoštarić i Dario Maltarski), dok je drugo mjesto osvojio Matej Križanić iz V. Osnovne škole Varaždin (mentori Siniša Premužić, Martina Jembrih i Dario Maltarski).

Što se tiče srednjoškolaca, u B varijanti natjecanja, u kategoriji drugih razreda, izvrsno četvrto mjesto osvojio je Lovro Klancir iz SŠ Zlatar, čija je mentorica Vesna Svrtan, dok je u kategoriji trećih razreda 17. mjesto osvojila Anamarija Draganić iz SŠ Krapina (mentorice Renata Spiegl i Gordana Družinec). U kategoriji četvrtih razreda, šesti je bio Luka Klancir iz SŠ Zlatar, mentorica Božena Palanović, koja je mentorirala i Klaru Ferišak iz iste škole, koja je osvojila 18. mjesto.

Posvećenost

Uz 270 učenika i 180 mentora, na natjecanju je sudjelovalo i oko 50 članova Državnog povjerenstva, koji su se brinuli za kvalitetu i transparentnost natjecanja. 

– Njihova posvećenost i trud osigurali su da natjecanje bude pravedno i da se mlade nade dodatno potakne na bavljenje matematikom. Trodnevni događaj je inspiracija za nove generacije mladih matematičara, te doprinos izvrsnosti hrvatskog obrazovanja i znanosti – kazao je Matija Bašić, predsjednik Državnog povjerenstva iz matematike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba