Oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak reagirao je na današnju konferenciju za medije krapinsko - zagorskog župana Željka Kolara

“Ja sam molio i apelirao, a politiziranje i prozivka očito su bili Kolarov motiv za pressicu. No, ako su napadi na mene uvjet da se rješavaju problemi građana, spreman sam ih podnositi svakodnevno”

Objavljeno: 01.04.2021. AB

Oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak reagirao je na današnju konferenciju za medije krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, na kojoj ga je kod starog mosta Bračak župan prozvao za pozivanje novinara kod istog tog mosta i jer je istaknuo problematiku za prometovanje lokalnog stanovništva, budući da su zbog zatvaranja čvora Bračak na brzoj cesti Mokrice – Zlatar Bistrica, građani primorani koristiti puno udaljenije alternativne pravce. Gredičak je naime apelirao na ŽUC da dozvoli dvosmjerno prometovanje mostom do završetka sanacije čvora Bračak na brzoj cesti, onako kako se to radilo godinama, sve dok se nije izgradila brza cesta. Kolar pak je istaknuo da nevedeni most nije u nadležnosti ŽUC-a i najavio sazivanje sastanka na kojem će prisustvovati gradonačelnici Oroslavja i Zaboka te predstavnici ŽUC-a, Hrvatskih cesta, MUP-a i, dakako, Županije.

Gredičakovo reagiranje prenosimo u cijelosti:


Poštovani, s obzirom na to da me brojni građani pitaju koji je moj komentar današnje konferencije za medije, koju je na starom mostu Bračak sazvao i održao župan Željko Kolar, osjećam potrebu i dužnost javno odgovoriti.
Što se tiče činjenice da je župan Kolar pozvao novinare na most i, ako su mediji dobro prenijeli, slikajući se na mostu, izjavio da on kada ima neki problem, ne saziva konferencije za medije i ne slika se kod mosta, taj dio ne mogu komentirati jer, iskreno, nisam siguran da sam to dobro razumio.
Što se tiče informacije da me je župan tom prilikom spomenuo uz prigovor i zamjerku što sam, kako je rekao, “prozvao Županijsku upravu za ceste”, moram napomenuti da me je začudila, s obzirom na to da uistinu nikog nisam prozivao.
Naime, nakon što smo, kolega Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, i ja, još sredinom veljače slali dopise Županijskoj upravi za ceste KZŽ, a problem i dalje nema rješenje, javno sam zamolio ŽUC da preispita svoju ranije donesenu odluku kojom se ne daje suglasnost na promet u dva smjera. Dakle, ponavljam, koristio sam isključivo riječi ‘molim’ i ‘apeliram’, bez ikakvih prozivki ili politiziranja. No, očito je upravo “politiziranje i prozivka” glavni motiv današnje konferencije za medije koju je upravo na mostu održao župan Kolar.
Ipak, na kraju krajeva, izgleda da je moja javna zamolba urodila plodom, obzirom je danas župan Kolar najavio da će idući tjedan sazvati sastanak, na kojeg će, uz predstavnike Županijske uprave za ceste KZŽ, Hrvatskih cesta i MUP-a, pozvati kolegu Hanžeka i mene kako bi se pokušalo naći rješenje za ovaj prometni problem. Stoga, ukoliko je županov javni napad na mene uvjet da se promptno rješavaju problemi građanki i građana Oroslavja, spreman sam takve napade podnositi svakodnevno. Jer to je moj posao
– zaključuje u reagiranju gradonačelnik Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba