Ukupno 51.500 eura

Općina Radoboj dodijelila financijska sredstva udrugama

Objavljeno: 26.04.2024. zagorjeinternational

Temeljem provedenih javnih poziva za financiranje programa i projekata udruga za 2024. godinu iz područja kulture, socijalno-humanitarne djelatnosti, poljoprivrede i za područje sporta, te odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 51.500 eura za projekte i programe 16 udruga.

Sredstva za financiranje projekata, programa, manifestacija i aktivnosti za područje kulture, socijalno-humanitarne djelatnosti i poljoprivrede dodijeljena su udrugama: Kulturnom umjetničkom društvu “Zagorec” Radoboj, Društvu ‘Naša djeca’ Radoboj, KUD-u Krapina, Lovačkom društvu  “Strahinjčica”, Općinskoj udruzi umirovljenika “Radobojsko srce 65+” Radoboj, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina, Udruzi slijepih KZŽ, Društvu osoba oštećena sluha Krapina, Udruzi privatnih šumovlasnika “BREZA” Radoboj i Astronomskom društvu “Meteor” u sveukupnom iznosu 10.600 eura. 

Općina Radoboj i Sportska zajednica Općine Radoboj donijele su odluku o dodjeli financijskih sredstava udrugama iz područja sporta. Za udruge koje su prijavile svoje programe biti će izdvojeno sveukupno 40.900 eura. Za svoje programske aktivnosti izdvojena su sredstva za NK Radoboj, KPJ “Jastreb”, ŠKUG “Josip Poljak” Bregi Radobojski, Športsku udrugu građana Gornja Šemnica i Taekwondo klub-sekcija “Dundo”. 

Novčana sredstva raspoređena su udrugama ne samo s područja općine Radoboj, već i udrugama koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije što govori kako je rad udruga prepoznat i važan na puno širem teritoriju. Rad udruga je važan jer okuplja članove zajednice u raznovrsnim organizacijama civilnog društvo putem kojih se djeluje na mnogobrojna područja koja promoviraju i čine zajednicu prepoznatljivim mjestom.

Dodijeljena sredstva pomoći će udrugama u provedbi i realizaciji niza projekata i aktivnosti i nastavku odličnog rada kojeg nesebično svakodnevno obavljaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba