Atraktivan požar u Krapini, srećom samo s materijalnom štetom, pa su vatrogasci mogli izvršiti jedan od svojih starih običaja

VIDEO: Drvena baraka izgorjela u potpunosti, četvero novaka DVD-a Krapina imalo vatreno, pa vodeno krštenje

Objavljeno: 31.03.2021. AB

U 17.22 sati krapinski vatrogasci primili su dojavu od VOC-a o požaru drvene barake uz prugu, nasuprot Lidla. Jedanaest pripadnika DVD-a Krapina na intervenciju je izašlo s navalnim vozilom, autocisternom i kombijem te su dolaskom na mjesto intervencije započeli s gašenjem sa tri mlaza. Ubrzo im se pridružila i Javna vatrogasna postrojba Krapina koja je bila na drugoj intervenciji te su požar lokalizirali i uspješno ugasili. Intervenciju su završili u 19.30 sati.
– I još jedna intervencija je uspješno završena. Hvala Bogu, bez ljudskih žrtava i ozljeda, samo materijalna šteta. Ali kako se veli, bolje da umre selo nego običaji. Kod nas vatrogasaca je običaj da se naši mladi članovi nakon vatrenog krštenja krste i s našim najvećim prijateljem, vodom. E, pa tak je bilo i ovaj put. Čestitke mladim kolegama i samo tako naprijed. Bravo za Lauru, Danijela, Hrvoja i Tomislava – napisali su DVD-ovci.
Video ‘krštenja’ novaka pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba