PODRŽALO IH 30 PROFESORA

Studenti Pravnog fakulteta za utorak su najavili prosvjed, u srijedu će se na sjednici glasati o smanjenju školarine

Objavljeno: 27.09.2020. zagorjeinternational

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na svojoj Facebook stranici pozvao je studente Pravnog fakulteta na prosvjed koji će se održati u utorak, 29. rujna od 16 do 17 sati ispred HNK.

– Pozivamo sve studente da nam se pridruže kako bismo izrazili nezadovoljstvo načinom vođenja Fakulteta, ali također kako bismo prosvjedovali protiv svih drugih nepravdi koje smo pretrpjeli ove akademske godine, a i duže – kažu u Studentskom zboru.

Dodaju kako će Facebook event sa svim uputama biti objavljen uskoro te mole sve sudionike da ih pročitaju i da ih se drže kako bi prosvjed bio uspješno organiziran.

Tijekom petka objavili su kako je studentska inicijativa za izvanrednim sazivanjem sjednice Fakultetskog vijeća uspješno skupila dovoljan broj potpisa te je dekan, sukladno svojoj zakonskoj dužnosti, sazvao sjednicu za srijedu u 13 sati.

Na njoj će se glasovati o smanjenju školarine za izvanredne studente nazad na 100 kn po ECTS bodu. Kažu kako je inicijativu podržalo 30 profesora, što uz studentske predstavnike (23) čini oko 30% članova Vijeća.

– Ovim putem želimo od srca zahvaliti svim profesorima koji su nas podržali – zaključuju u studentskom zboru.

Podsjetimo, Zagrebački Pravni fakultet povećao je školarine za ovu akademsku godinu, što je posebno teško sjelo izvanrednim studentima u vrijeme koronakrize, kada je teško doći do posla i zadržati ga. Do sada je školarina za izvanrednog studenta bila 6000 kuna, a sada je podignuta na 7200 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter