Potpuna transformacija Piaggia

Zahvaljujući marijabistričkom poduzeću, Čiovom će uskoro prometovati neobično i jedinstveno vatrogasno vozilo

Objavljeno: 24.05.2020. zagorjeinternational

Poduzeće Vatrooprema SD iz Marije Bistrice ovih je dana, kako izvještava Radio Marija Bistrica, realizirala još jedan zanimljiv projekt. Podsjetimo, radi se o poduzeću koje, između ostaloga, vrši i nadogradnju vatrogasnih vozila, a u Zagorju su surađivali s DVD-om Bedekovčina i DVD-om Šagudovec, čija su vozila uređena i dodatno opremljena. Ovog puta vrlo zanimljiv posao odrađen je s naručiteljima iz Splitsko – dalmatinske županije, točnije, s DVD-om Slatine s otoka Čiova, koje spada u Vatrogasno zajednicu grada Splita. Uskoro će se tim otokom kretati pomalo neobično i jedinstveno vatrogasno vozilo.

Spremnik vode

Naime, u DVD-u Slatina došli su na ideju da u vatrogasno vozilo, koji bi u potpunosti zadovoljavalo njihove potrebe na otoku s puno uskih ulica, pretvore vozilo Piaggio. Vozilo je stiglo kao malo teretno s tovarnim prostorom, koje je u Vatroopremi SD pretvoreno u nadogradnju istovjetnih gabarita kao i postojeći sanduk, dimenzija 2800 mm x 1500 mm x 1050 mm. Vozilo ima sada spremnik vode dimenzija 1300x650x600 mm i zapremine 650 litra, a izrađen je od stakloplastike.

Nastavak suradnje

– Iako je korona kriza ostavila traga na našem poslovanju, uspješno smo odradili dva projekta za DVD Rogoznicu i privodimo kraju ovo malo navalno vozilo za naručitelja DVD Slatine. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija ubrzo dozvoliti i nastavak suradnje s našim partnerima iz Austrije s kojima radimo na razvoju vatrogasnih vozila za tržište istočne Europe – rekao je za RMB Željko Habazin iz spomenutog poduzeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba