NINO RASPUDIĆ U NU2

“Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je”

Objavljeno: 24.05.2020. zagorjeinternational

Nino Raspudić nosit će listu u jednoj od zagrebačkih jedinica i to kao neovisan kandidat na listi MOST-a.

– Špekulira se u medijima već tjednima oko toga idem li na izbore, ulazim li u politiku. Ulazim, ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je – kazao je Raspudić u današnju emisiju “Nedjeljom u 2”.

Kao razlog ulaska naveo je da više ne želi biti “idiot” – onaj koji boravi u svom zatvorenom prostoru i dopušta da mu drugi određuju svijet u kojemu živi.

– Više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali je dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj – rekao je Raspudić.

Smatra da je demokracija  u Hrvatskoj ugrožena te da je EU prestajalala postojati.

– Kap koja je prelila čašu je demokratski deficit. Sve više naših odluka donose ljudi koje nitko nije izabrao, poput Europske komisije. Zato je Velika Britanija izašla iz EU – smatra Raspudić.

Nije zadovoljan ni radom Stožera civilne zaštite.

– Prepoznao sam da iza stožera paralelno djeluje jedan politički PR. Oni crteži super junaka, moj prijatelj Vili i sve ostalo, a onda hop, ispostavi se da oni žele nagurati izbore što prije, a normalnim ritmom oni bi se očekivali na jesen. Da u ovoj situaciji gdje vam je ograničena sloboda kretanja, gdje vi ne možete otići iz Zagreba u Karlovac, gdje su zabranjena javna okupljanja – oni raspisuju izbore – čime očito žele spriječiti mogućnost formiranja bilo kakvih novih opcija – kazao je Raspudić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba