Samo tri nova slučaja koronavirusa u RH

SVADBE I DRUGE PROSLAVE OD 27. SVIBNJA: Omogućit će se okupljanje stotinu osoba u zatvorenim prostorima

Objavljeno: 21.05.2020. JJ

Kako stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena još tri slučaja zaraze koronavirusom, što znači da da je ukupan broj oboljelih porastao na 2237. Novooboljeli su iz Osječko – baranjske i Koprivničko – križevačke županije. Do sada je testirano 58.091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata. I dalje je 117 osoba na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru devet pacijenata. Ukupan broj preminulih COVID pozitivnih osoba u RH je 97.

Preporuke HZJZ-a

U priopćenju stoji i kako je, nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija), postignut dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja, npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Natjecanja bez publike

Dakle, tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima, na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike, uz epidemiološki okvir HZJZ-a koji će u međuvremenu biti objavljen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba