Za ljepši Zagreb

Gradonačelnik Bandić najavio jeftiniji i češći odvoz otpada

Objavljeno: 15.01.2020. zagorjeinternational

Odvoz komunalnog otpada vruća je tema ovih dana u metropoli, a građani se najviše žale na neredoviti odvoz komunalnog otpada, koji ionako skupo plaćaju. Naime, dio otpada odvozi se tek svaki drugi tjedan, što očito nije dovoljno jer se smeće u kontejnerima i izvan njih svakodnevno gomila te time narušava izgled i čistoću grada, a posljedično i kvalitetu života građana.
Stoga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio pojeftinjenje odvoza otpada i češći odvoz otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže, izvijestili su iz Grada. Također, građani Zagreba od 1. travnja mogu očekivati manje račune za 25 do 30 posto, a navedeni otpad odvozit će se jednom tjedno, a ne kao što je to do sada bilo svaki drugi tjedan.
Ovo je ujedno i najava napuštanja sustava zelenih otoka, na kojima se često nelegalno odlaže otpad. Zeleni otoci koji će ostati u funkciji, bit će pod kontinuiranim nadzorom komunalnog redarstva.
Za smanjenje fiksnog dijela cijene potrebno je provesti javno savjetovanje, što će potrajati 30 dana, nakon čega izmijenjena Odluka ide na Gradsku skupštinu. Gubici koje će radi smanjenja računa imati Čistoća, pokrivat će se iz komercijalnih djelatnosti Zagrebačkog holdinga, ali uz dodatne napore i učinkovitiju organizaciju očekuju se nove uštede.
– Vjerujemo kako će nove mjere doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših građana, ali i čistom i urednom Zagrebu te ostvarenju ciljeva koje nam je zadala EU – stoji u priopćenju. (Renata Cisar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter