IZ HŽ INFRASTRUKTURE OBAVIJESTILI: Zbog radova na pruzi Zaprešić – Čakovec, promet će se u još nekoliko navrata zatvarati na dionici od Zaboka do Zaprešića, prvi puta od 4. do 16. studenoga

ODLIČNA VIJEST: Promet vlakova na dionici Zaprešić – Zabok ponovno se uspostavlja od sutra!

Objavljeno: 31.10.2019. zagorjeinternational

Obustava cjelokupnoga željezničkog prometa na pružnoj dionici Zaprešić – Zabok, koja je bila na snazi od 1. travnja ove godine, prestaje sa sutrašnjim danom, obavijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Zbog radova koji predstoje, pruga Zaprešić – Čakovec će na zahtjev izvođača radova biti zatvorena za promet između kolodvora Zaprešić i Zabok od 4. do 16. studenoga od 8.35 do 15.55 sati. U tome razdoblju putnike će na relacijama Zaprešić – Zabok i obratno te Zaprešić – Bedekovčina i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi.
– Napominjemo da će se i nakon toga razdoblja željeznički promet povremeno obustavljati na nekoliko sati ili preko vikenda na zahtjev izvođača radova – upozoravaju iz HŽ Infrastrukture te dodaju da je u vremenu dok je pruga bila zatvorena za prometovanje vlakova između kolodvora Zabok i Zaprešić, u cijelosti položen novi kolosijek.

Što se sve napravilo

– Uređeni su i peroni u kolodvorima za prihvat putnika, izgrađeni željeznički mostovi i propusti, a završeni su i radovi u pothodnicima kako bi putnici sigurno mogli doći do željenih perona. Predstoje još završni radovi na peronima, na dovršetku odvodnje uz prugu, na kontaktnoj mreži, izgradnji parkirališta kao i na dovršetku cestovnoga mosta Horvacka i ugradnji signalno-sigurnosnih uređaja. Također, razvlačit će se vozni vod, a u Zaboku će se polagati i prvi i drugi kolodvorski kolosijek te graditi bočni peron – kažu u HŽ Infrastrukturi.
Detaljnije informacije o regulaciji željezničkoga putničkog prijevoza tijekom dnevnih obustava željezničkog prometa putnici mogu pronaći na mrežnoj stranici HŽ Putničkog prijevoza, a mogu se informirati i putem mrežnih stranica HŽ Infrastrukture te na telefonskim brojevima 060 333 444 (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn/min, a iz mobilne 2,96 kn/min, HT d.d.) i 01/378 25 83.

Ukratko o projektu

Podsjetimo, projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok vrijedan je 614,4 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Dionica obuhvaćena projektom (oko 24 kilometra pruge) proteže se kroz Zagrebačku i Krapinsko – zagorsku županiju. Po završetku radova vlakovi će voziti brzinom do 120 km/h, čime će se vozna vremena putničkih vlakova smanjiti na 28, a brzih vlakova na 14 minuta.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija kolodvora, izgradnja novih perona, pothodnika, nadstrešnica i parkirališta. Kolodvor Zabok razdvojit će se na putnički i teretni dio, a izgradit će se i nova zgrada za smještaj signalno – sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te ureda za izvršno osoblje. Na stajalištima će biti osiguran sustav videonadzora te vizualnog i audio obavještavanja putnika. Uz to, bit će modernizirano 15 željezničko – cestovnih prijelaza. Rekonstruirat će se postojeće pružne građevine te izgraditi nove kao što su četiri nova armiranobetonska mosta te jedan cestovni most. Završetak radova na projektu očekuje se krajem 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba