NAJBOLJE OD ZAGORSKE GASTRONOMIJE: Natjecatelji će pripremati zagorskog purana i mlince te zagorske štrukle

Sedmorica vrsnih zagorskih kuhara u utorak se bore za titulu “Chtefa Zagorskog chefa”

Objavljeno: 26.10.2019. JJ

U utorak će u Donjoj Stubici, u Termama Jezerčica, s početkom u 12 sati, biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko – zagorske županije, “Chtef Zagorski chef”.
Radi se o devetom po redu natjecanju sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU razini – zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli, koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu, a za koje se također uskoro očekuje potvrda o dobivanju zemljopisnog porijekla na EU razini.

Tradicionalno i moderno

Na devetom izdanju “Chtefa Zagorskog chefa” nastupit će: Mislav Božić – Hotel “Villa Magdalena”, Josip Bival – Blue Sun hotel Kaj, Krešimir Plašć – Punkt Beer House, Marko Šturlan – “Majsecov mlin”, Ivan Knezić Prigorec – Terme Jezerčica, Mirko Ljubić – Terme Tuhelj i Matija Cvrtila – “Klet Kozjak”.
Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, zatim Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala “Oblizeki” i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada.

Popratni program

Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu, tijekom kojeg ih očekuju degustacije vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena – Borisa Drenškog, vinarije “Vuglec Breg”, IDA Nove – Igor Jambrešić, Vinarije Sever i Vinogradarstva Zdolc. Moći će se probati i zagorski štrukli, kao i kolači spravljeni po receptima s tradicionalne manifestacije KZŽ “Babičini kolači”, koje će pripremiti bakice Zdenkica Ljubić i Božica
Lacković. OPG Krog ponudit će zagorski bagremov med, a ZMH Horvat i Kogutex zagorske mlince.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba