KARDINAL JOSIP BOZANIĆ ZAREDIO 16 NOVIH ĐAKONA

Sveti red đakonata primio i Matija Vragović iz Krapine

Objavljeno: 16.10.2018. zagorjeinternational

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim te okupljenim provincijalima, svećenicima, redovnicima, i redovnicama, zaredivši šesnaest novih đakona. Sveti red đakonata primio je i Matija Vragović iz Krapine.

Duhovno zvanje

Na početku homilije Kardinal je rekao da je obred ređenja jedan od najradosnijih trenutaka biskupske službe.

– Dragi ređenici, u radosti današnjeg Slavlja pozdravljam svakoga od vas ponaosob, jer ste se nakon dugog i zahtjevnog puta molitve, razmatranja i formacije, osluškujući Božji poziv, spremno i slobodno odlučili za duhovno zvanje – rekao je Bozanić.

Odgovarajući na pitanje – tko je đakon u kršćanskoj zajednici, Kardinal je istaknuo tri riječi u koje možemo sažeti profil poziva koji je svaki đakon pozvan ostvarivati, a to su: služenje, molitva i radost.

“Uzdanje u Gospodina“

– Dragi ređeniče, kad se navečer na kraju dana sabereš pred Bogom, započni ispit savjesti zahvaljujući Bogu koji tebe, takvog kakav jesi, neizmjerno ljubi. I zbog tebe je poslao svoga Sina na svijet. Tom se Isusu danas predaješ i posvećuješ služeći mu kao đakon. Tim pouzdanjem bio je ispunjen blaženi kardinal Alojzije Stepinac. Zato je sačuvao čistu savjest i mir u svim zgodama i nezgodama života. Njegovo biskupsko geslo: “U tebe se, Gospodine, uzdam“, prihvatite kao trajnu molitvu svoga srca – završio je homiliju kardinal Bozanić. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba