CIJELA HRVATSKA OPRAŠTA SE OD VELIKANA HRVATSKE GLAZBE, KOJI JE 1972. GODINE S DUBROVAČKIM TRUBADURIMA NASTUPIO I NA KRAPINSKOM FESTIVALU

ZBOGOM, OLIVERE: Poslušajte izvedbu antologijske kajkavske popevke “Mi smo dečki kaj pijemo stoječki”

Objavljeno: 31.07.2018. zagorjeinternational

Na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, Vlada RH je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju današnjim danom, Danom nacionalne sućuti povodom smrti legendarnog pjevača Olivera Dragojevića.
Dan nacionalne sućuti obilježava se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno, u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost. Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.
Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića kreće iz crkve sv. Frane, preko Rive, pa sve do katamarana, koji će tijelo odvesti u Velu Luku. Tamo će se sutra u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima i u krugu obitelji, održati pogreb.
Oliver Dragojević bio je velikan hrvatske glazbene scene, čije hitove su slušale i uz njih rasle generacije i generacije. 1972. godine je kao član Dubrovačkih trubadura s pjesmom “Mi smo dečki kaj pijemo stoječki“ nastupio i na krapinskom Festivalu. (ib) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba